Witam
Właśnie przełączyłem się na Visualize 2019 i mam problem z wyglądem, importuję plik solidworks, dobrze sprawdzam plik, zmieniam swoje wyglądy w Visualize (ponieważ uważam, że zgodność RAL jest bardziej precyzyjna) i za każdym razem, gdy modyfikuję plik solidworks, plik Visualize przybiera wygląd solidworks.... Czy jest coś, co przegapiłem? Na Visualize 2018 działało to bardzo dobrze i nie widzę, czego mogłem zapomnieć sprawdzić?
Pozdrowienia
Stéphane
Witam
Sprawdź, gdzie są przechowywane wyglądy. Raz dałem się nabrać, przesyłając wygląd na zewnątrz.
Ponieważ w tym przypadku, ponieważ ich nie znajduje, zaczyna od natywnego pliku Solidworks. Dla przypomnienia, Visualize jest zewnętrznym oprogramowaniem dla Solidworks, więc ścieżki do wyglądów muszą być przechowywane w ścieżkach Visualize.
Pozdrowienia
1 polubienie
Zajmę się tym, dziękuję za tę szybką odpowiedź, ale w moim pliku Visualize biorę wygląd Visualize.....
Witam
Umieściłem więc ścieżki dostępu do wyglądów, nawet podczas importu powiedziałem mu, żeby szukał tekstur na tej samej ścieżce, ale nic się nie zmienia, przetestowałem wszystkie tryby importu, ale nadal mam ten sam wynik, z każdą modyfikacją w solidworks wszystkie wyglądy skaczą w Visualize.
1 polubienie
Po wielu testach ze wsparciem technicznym visiativ źródło problemu pochodzi z błędu w wersji 2019 sp2, więc problem nie został na razie rozwiązany, ale przyczyna jest znana.
1 polubienie
Dziękuję Stéphane, rzeczywiście, nie miałem problemu w 2018 roku.
Cóż, poczekajmy na poprawkę ;-)
1 polubienie