Bloki

Witam @Toutes i wszystkich

Przepraszam za moją ignorancję, ale widzę, że często mówisz o Blokach.

Używam oprogramowania od ładnych paru lat, nigdy go nie używając (w rzeczywistości nie sądzę, żebym kiedykolwiek zwrócił na to uwagę).

Jeśli masz jeden lub dwa przykłady, byłoby miło i powiedz mi, do czego to służy.       (nie uderzaj się w głowę NOOoooonnnnn)

Pozdrowienia

Witam

Powiedziałbym, że są to bloki, które można wykorzystać do szkicowania lub rysowania.

Na przykład można utworzyć symbol jako linię szkicu i przekształcić go w blok do ponownego wykorzystania w innym miejscu.

Zobacz narzędzia na pasku "bloków".

2 polubienia

Witam

Ponadto w mojej firmie używamy bloków do wszystkiego logotypu. Sprawia to, że zabawa drabinką jest bardzo łatwa podczas wkładania.

Może być również używany do schematycznego przedstawienia cinematików (jeśli mnie pamięć nie myli).

1 polubienie

Witam

tak super praktyczny, którego używam do 2 funkcji

Szybkie  badanie ruchu i tak, to https://www.youtube.com/watch?v=Bq2ypnMyLAE 2d

i używam jako pochodnej funkcji  szkicu (którą uważam za prostszą niż rzeczywista pochodna funkcja szkicu )

Jeśli mam barbarzyński szkic, który powtarza się kilka razy i blok   obręczy ctrl + c   ctrl + v.

Zaletą jest to, że modyfikujesz blok, wszystko podąża za nim.

Niech moc będzie z tobą

3 polubienia

W naszym domu klocki są używane do rysowania. Jest to po prostu sposób grupowania elementów (tekstów, elementów szkicu itp.), dzięki czemu można je ze sobą przenosić, ponownie używać (w tym samym pliku lub w kilku plikach).

Typowym przykładem jest instrukcja spawania lub malowania.

Dziękuję Obi Wanowi za zapoznanie mnie z innym zastosowaniem

2 polubienia

Dziękuję Wam wszystkim

aby uzyskać odpowiedzi.
Jest świetny, a przede wszystkim prosty w użyciu.
Wyobrażam sobie możliwe zastosowanie. Dzieje się tak, gdy chcę skopiować szkic, aby umieścić go w innym pokoju lub gdzieś indziej na tym samym utworze. Pozycjonowanie jest nadal akrobatyczne, ponieważ traci się początek układu współrzędnych i  tam, o ile dobrze zrozumiałem, po wejściu do bloku nie wykonuje już tańca brzucha, więc łatwiej jest zmienić położenie z wymiarami początku szkicu.

Pozdrowienia

2 polubienia

tak @zozo-MP

Koniec z ograniczeniami  do kopiowania, przenoszenia, obracania itp.....

Gdy szkic znajdzie się w bloku, możesz zrobić z nim, co chcesz.

I nawet wyobraź sobie 2 prawie identyczne bloki, robisz blok   ctrl+c  , ctrl+v , eksplodujesz drugi blok , dokonujesz modyfikacji, robisz kolejny blok i to jest zakład.

Jego bloki można przechowywać w biblioteczce do innych zastosowań.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie