Cze wszystkim
Wyjaśniam mój mały problem z rysunkiem w Solidworks (2015).
Kiedy rysuję (w 3D) część lub zespół, dodaję otaczające je części (dzięki czemu mam zespół z częściami, które mnie interesują, oraz otaczającymi mnie częściami). Części te wkładam do "kopert", żeby nie mieć ich w nomenklaturze.
Ale teraz nie pojawiają się już na moim rysunku, więc poszukałem:
- Kiedy klikam na mój widok i robię "inne właściwości... " w Menedżerze funkcji zaznaczam "pokaż obwiednię". Świetne cechy utworu poza tym, że... To jest problem, pociągnięcia nie pasują do typu w "Właściwościach dokumentu", "Czcionce linii", "Komponentach koperty"
Starałem się być tak jasny, jak to tylko możliwe,
Z góry dziękuję.
Witam
W ogóle nie znam Sldws2015. Ale jeśli chodzi tylko o to, aby nie mieć części w zestawieniu komponentów, dlaczego nie kliknąć na nie prawym przyciskiem myszy => właściwość => wykluczyć z zestawienia komponentów?
1 polubienie
W rzeczywistości chodzi o wszystkie inne zalety koperty, brak wagi w pożądanej konfiguracji, wygląd, lekkość do skomplikowanych montaży itp. i zwykle zarządzanie typem linii w projekcji.
Do zrobienia kawałków "duchów" (to jest kropka)
Witam
Twoim celem jest, aby nie mieć ich w swojej nomenklaturze?
Witam
Zachowanie , które opisujesz , jest znane i zostało już zgłoszone do edytora (SPR 769427).
Nie wahaj się poprosić pomocy technicznej o "podpięcie" Cię do tego SPR, aby podnieść priorytet i otrzymać powiadomienie, gdy problem zostanie rozwiązany (do tej pory nie ogłoszono daty przez wydawcę).
W międzyczasie możesz powrócić do przypisywania tych komponentów obwiedni do określonej warstwy z odpowiednimi czcionkami liniowymi (kliknij prawym przyciskiem myszy komponent w drzewie widoku: "czcionka linii komponentu").
1 polubienie
Następnie, jeśli nie chcesz ich widzieć w swojej nomenklaturze, możesz również zrobić "Wyklucz z nomenklatury" we właściwości dokumentu.
Dziękuję Wam wszystkim,
więc jest to błąd SW
Nie wiedziałem o problemach z SPR.
Czynię więc to, co mi kazał Cdemuync ; Jeszcze raz dziękuję