Często umieszczam kreskowanie na awersach mojej monety, aby je odróżnić. Kiedy robię widok szczegółowy, muszę umieścić kreskowanie z powrotem w widoku szczegółowym (jak na razie jest dobrze). Problem polega na tym, że po wydrukowaniu planu znika całe kreskowanie w widoku szczegółowym. Możesz je zobaczyć na komputerze, ale nie na papierze. Nawet w "podglądzie wydruku" kreskowania te nie są wyświetlane.
Dziwne jest to, że jeśli moje kreskowanie jest w "jednolitym" kolorze, to pojawia się po wydrukowaniu.
W rzeczywistości wszystkie kreskowania w moim widoku szczegółowym mają różne skale i orientacje.
Zrobiłem jeszcze kilka testów, zmieniając wszelkiego rodzaju parametry (skale, orientacja, typ kreskowania i grubość linii), ale nic nie pomaga. Wciąż nieobecny na papierze.
Wszystkie moje warstwy są włączone (widoczne) z opcją drukowania. Nadal nic.
Dziwne jest to, że jeśli umieszczę kreskowanie jako właściwość "united", to jest ona wyświetlana po wydrukowaniu. Ale to wykluw, którego bym potrzebował.
Przede wszystkim bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi!
Pracuję z SolidWorks 2018.
Oto fałszywy plik, który podaje przykład dwóch przypadków problemu. Jeden z widokiem szczegółowym, a drugi z widokiem przyciętym. Oba przykłady nie ukazały się drukiem.