Kreskowanie widoku szczegółowego znika podczas drukowania

Witam 

Często umieszczam kreskowanie na awersach mojej monety, aby je odróżnić. Kiedy robię widok szczegółowy, muszę umieścić kreskowanie z powrotem w widoku szczegółowym (jak na razie jest dobrze). Problem polega na tym, że po wydrukowaniu planu znika całe kreskowanie w widoku szczegółowym. Możesz je zobaczyć na komputerze, ale nie na papierze. Nawet w "podglądzie wydruku" kreskowania te nie są wyświetlane.

Dziwne jest to, że jeśli moje kreskowanie jest w "jednolitym" kolorze, to pojawia się po wydrukowaniu.

Czy istnieje rozwiązanie, aby to naprawić? 

Korzystam z SolidWorks 2018

Dzięki za pomoc.

Witam

A zmieniając skalę kreskowania?

W rzeczywistości wszystkie kreskowania w moim widoku szczegółowym mają różne skale i orientacje. 

Zrobiłem jeszcze kilka testów, zmieniając wszelkiego rodzaju parametry (skale, orientacja, typ kreskowania i grubość linii), ale nic nie pomaga. Wciąż nieobecny na papierze.

Witam

Spójrz na stronę warstwy wybraną jako kreskowania.

1 polubienie

Wszystkie moje warstwy są włączone (widoczne) z opcją drukowania. Nadal nic.

Dziwne jest to, że jeśli umieszczę kreskowanie jako właściwość "united", to jest ona wyświetlana po wydrukowaniu. Ale to wykluw, którego bym potrzebował. 

Z której wersji korzystasz i czy możesz udostępnić fałszywy plik, w którym występuje błąd?

1 polubienie

Przede wszystkim bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi!

Pracuję z SolidWorks 2018.

Oto fałszywy plik, który podaje przykład dwóch przypadków problemu. Jeden z widokiem szczegółowym, a drugi z widokiem przyciętym. Oba przykłady nie ukazały się drukiem.

bidon.zip

Witam

Jestem również pod SW 2018 sp 5 i właśnie wydrukowałem twój plan, nie ma obaw o wykluwanie, dobrze prezentują się w druku.

Spójrz na konfigurację swojej drukarki, to może być problem.

Edit: W jakim dodatku Service Pack jesteś?

piece.pdf
1 polubienie

Witam

Problem wynikał z opcji systemu, w "Rysunkach". Musisz odznaczyć  opcję "Pokaż kreskowania szkicu za geometrią". 

Wcześniej był on wybierany, a kreskowanie znajdowało się "za" kawałkiem. Teraz wszystko jest dobrze.

Dzięki za pomoc!

Pozdrowienia

paramettre-mis-en-plan.png