Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące części rysunkowej solidworks, wymiary mojej części są prowadzone przez szereg solidworks " Równania " i chciałbym odzyskać niektóre z tych wartości do mojego rysunku. Zasadniczo chcę, aby tabele, które mam na moim rysunku, były wypełnione tymi równaniami, z góry dziękuję za pomoc
Witaj Leo_LOUREIRO,
Witamy na wydarzeniu z nadzieją, że znajdą Państwo rozwiązanie swojego problemu.
Zależne Znalazłem to, aby zobaczyć...=> Eksportowanie i łączenie równań z plikami zewnętrznymi - 2021 - Pomoc SOLIDWORKS
i spójrz też na to => https://www.youtube.com/watch?v=C8sgrybXN-Y
Powodzenia.
@+.
AR.
Dziękuję , @A_R wiedziałem już o tym pliku tekstowym i już go utworzyłem, ale nie mogę połączyć pól mojej tabeli z linkiem zewnętrznym, plikiem tekstowym, nie widzę go wyświetlanego w oknie dialogowym " Łącze do właściwości "
Witam;
Informacje tutaj również:
Pozdrowienia.
Dzięki Wam obojgu za pomoc znalazłem rozwiązanie tworzące nowe właściwości, które są związane z moimi równaniami i które łatwo znaleźć na rysunku.
Jeśli został rozwiązany, musisz wybrać odpowiedź, która rozwiązała Twój problem, a wiadomość automatycznie zostanie rozwiązana z zielonym V na początku tytułu (nie musisz tego robić ręcznie w tytule).
Aby wybrać wiadomość, która rozwiązała problem:
@Leo_LOUREIRO ...
Nie było do końca jasne, czy mówiłeś o równaniach czy o ich wynikach?
@sbadenis : Zastanawiam się nad ustanowieniem praw autorskich do obrazu...
@Maclane Chciałem, aby wynik tych równań (którymi zarządza rodzina części w programie Excel) był widoczny w tabeli, którą wstawiłem do mojego rysunku. Prawdę mówiąc, wyraziłem się trochę źle, to nie są równania w ścisłym tego słowa znaczeniu, ale zmienne globalne
W tym przypadku istnieje również możliwość pobrania całości lub części tabeli Excel, która została użyta do utworzenia rodzin części:
https://help.solidworks.com/2022/french/SolidWorks/sldworks/c_Design_Tables_in_Drawings.htm?verRedirect=1
Pozwala to uniknąć tworzenia właściwości nadliczbowych...
@Maclane to jest to, co robiłem na początku, ale będąc na stażu przedstawiłem to mojemu mistrzowi, a on powiedział mi, że nie podoba mu się wstawianie arkuszy kalkulacyjnych Excela do M.E.P. Szukałem więc innego rozwiązania, mój problem polega teraz na tym, że nie mogę przyjmować tekstu w ten sposób