Gdy przystępuję do obliczeń, mimo narysowania łączników osi w odpowiednich miejscach, podane wyniki nie uwzględniają ogniw przegubowych...
Chciałbym zaznaczyć, że oczywiście sprawdziłem, czy nie ma innych współzależnych kontaktów między innymi elementami, które mogłyby zapobiec rotacjom.
Przeczytałem w pomocy Solidworks: "Jeśli uruchamiasz analizę (np. za pomocą SolidWorks Simulation), wyniki i siły reakcji są powiązane z naprężeniem osi (a nie konkretnym naprężeniem współosiowym lub zbieżnym)", kiedy pomyślałem, że naprężenia zespołu nie mają wpływu na symulację, ponieważ musisz odtworzyć kontakty...
Oto samouczek, który pozwala zoptymalizować projekt części zgodnie z predefiniowanymi obciążeniami
Źródło: https://m.youtube.com/watch?v=s8jW_UbOC6o
FYI, unikaj ponownego publikowania pytania w celu uzyskania dodatkowych informacji po odpowiedzi, o którą Cię poproszono, nie zostanie ona uwzględniona w przepływie kanału
więc @chamade oprócz powrotu na drut nie będzie wiedział jak to poinformować
Możesz kliknąć w link "szubienica" w moim poście, który pokazuje mój projekt.
W rzeczywistości muszę przyłożyć siłę na końcu mojego trzpienia. Jest to mniej więcej równoważone przez przeciwwagi z tyłu.
Mam wskazane moje 4 linki przestawne.
W rezultacie tylko pręt gwintowany z nakrętką przechodzącą przez przyspawane ucho w pobliżu masztu trzpienia podtrzymuje obciążenie, działając jako dolny ogranicznik.
Mój problem polega na tym, że a priori nie mogę zintegrować moich łączników obrotowych, ponieważ przerabiając moją symulację bez tego słynnego pręta gwintowanego, mam te same wyniki...??? Kiedy, logicznie rzecz biorąc, nic nie stoi na przeszkodzie, aby mój zespół się obracał!
Dziękuję za filmy. Szukam bardziej szczegółowo, aby zobaczyć, czy może mi to pomóc.
Więc to mnie uspokaja, bo to jest dokładnie to, co zrobiłem... Łączenie osi z moimi 4 czopami.
Ta mechaniczna zasada pozwala ramieniu zawsze pozostawać w pozycji poziomej.
Zwykle cylinder radzi sobie z obciążeniem, ale w moim przypadku chcę zobaczyć reakcję mojego pręta gwintowanego od dołu (zatrzymanie) przy 200 kg bez powstrzymywania cylindra.
Ale w tym przypadku, przy obciążeniu 200 kg symulowanym na końcu mojego ramienia, powinienem mieć pod spodem pręt gwintowany, który przyjmuje całe obciążenie i który powinien się rozpalić, prawda?
Symulacja pozwala na wykonywanie obliczeń tylko wtedy, gdy model jest CAŁKOWICIE zrównoważony. W praktyce, jeśli nie zablokujesz ruchów na końcu trzpienia (tam, gdzie znajdują się przeciwwagi), prawie niemożliwe jest, aby Symulacja miała coś zrównoważonego, ponieważ przeciwwaga nie będzie w stanie idealnie zrównoważyć twojego wysiłku (więc obliczenia powinny się różnić, ponieważ z każdą iteracją obliczeń twój trzpień będzie się nieznacznie poruszał).
Jeśli oś obrotu nie działa dobrze, możesz spróbować zarządzania kontaktem między osią a sworzniem (bądź ostrożny, jest bardzo długi i biorąc pod uwagę twój model, obliczenia mogą się zawiesić).
Aby wykryć problemy z połączeniami, ruchami lub kontaktami, można również skorzystać z opcji niskiej sztywności i/lub relaksacji inercyjnej we właściwościach badania (obliczenia).