Pracuję w ciągu dnia z Solidworks i chciałbym zainstalować go w domu, aby używać go od czasu do czasu (kuchnia do zrobienia!!) więcej niż 30 dni rysowania
Jaki jest najłatwiejszy sposób, aby to zrobić? Przeniesienie licencji?
Wcześniej mogliśmy go używać w domu, ale bez nadużywania go, mieliśmy wiadomość, że mamy 2 tokeny w tym samym czasie, ale było to tolerowane, ale dziś nie jest to możliwe
Jeśli korzystasz z licencji pływającej, najlepszym sposobem jest pożyczanie licencji na przykład na laptopie, codziennie wieczorem lub maksymalnie na 30 dni.
W przeciwnym razie do użytku osobistego możesz być w stanie obejrzeć wersję edukacyjną, co oznacza, że wygenerowane pliki nie mogą być używane przemysłowo, ponieważ są oznaczone jako edukacyjne.
Dobry wieczór, na oficjalnym forum SolidWorks niektórzy mówią, że w 2014 roku udało im się uzyskać licencję na dom pod warunkiem, że mieli serwer licencji. Musisz zapytać swojego dealera, czy jest to możliwe.
To, co Bart sugeruje do pracy zdalnej, może zadziałać (może nie idealnie pod względem jakości grafiki, ale jest funkcjonalne).
Możesz wypróbować na przykład TeamViewer: zostawiasz swoją stację pro włączoną z TeamViewer w drodze (wyłącz ekran, aby nie przestraszyć kolegów, którzy widzieliby Twoją stację w działaniu) i zabierasz ją z domu!
HS @.PL: jeśli planowałeś przejść na 2015 rok, słyszałem, ale oczywiście jest to potwierdzone, w przypadku przejścia na SW15 zdecydowanie zaleca się poczekać na SP2.1 !!!!!!
Grzebię w tym temacie, bo jest rok 2019 i od tego czasu wiele się zmieniło.
Biorąc pod uwagę stopień zakłóceń w biurze, chciałbym pracować zdalnie 2 dni w tygodniu, aby pracować w spokoju i naprawdę posuwać się do przodu w projektach. Nasz sprzedawca opowiedział mi o rozwiązaniu do przenoszenia licencji za pośrednictwem mysolidworks https://my.solidworks.com/. Nie mogłem nic znaleźć!! Czy wiesz, jak to zrobić?