Licencja domowa i zawodowa

Dobry wieczór

Pracuję w ciągu dnia z Solidworks i chciałbym zainstalować go w domu, aby używać go od czasu do czasu (kuchnia do zrobienia!!) więcej niż 30 dni rysowania

Jaki jest najłatwiejszy sposób, aby to zrobić? Przeniesienie licencji?

Wcześniej mogliśmy go używać w domu, ale bez nadużywania go, mieliśmy wiadomość, że mamy 2 tokeny w tym samym czasie, ale było to tolerowane, ale dziś nie jest to możliwe

Dziękuję za odpowiedzi

Denis

1 polubienie

Dobry wieczór

Tak, "duplikat" licencji nie jest już możliwy.

Jeśli korzystasz z licencji pływającej, najlepszym sposobem jest pożyczanie licencji na przykład na laptopie, codziennie wieczorem lub maksymalnie na 30 dni.

W przeciwnym razie do użytku osobistego możesz być w stanie obejrzeć wersję edukacyjną, co oznacza, że wygenerowane pliki nie mogą być używane przemysłowo, ponieważ są oznaczone jako edukacyjne.

3 polubienia

Tak, licencje pływające są z innej epoki ;-))

Zobacz ten link na stronie internetowej

http://mycadplace.com/forum/3d/transfert-du-serveur-de-licence-2014

@;-))

1 polubienie
Dobry wieczór, na oficjalnym forum SolidWorks niektórzy mówią, że w 2014 roku udało im się uzyskać licencję na dom pod warunkiem, że mieli serwer licencji. Musisz zapytać swojego dealera, czy jest to możliwe.
2 polubienia

Tak, Lucas, ale najwyraźniej Dassault przestał, ponieważ było zbyt wiele nadużyć i trudno było nad nim zapanować.

Kiedyś używałem tej "domowej" licencji prawie codziennie, a od 2014 roku już nie mogę. Muszę przenieść prawo jazdy lub pracować zdalnie, ale hej....

5 polubień
Mój nadal działa. Czy konieczna była ponowna instalacja?

+1 z @BenoitLF

To jedyne "legalne" rozwiązanie.

Jedyny wymóg: Twoje licencje muszą być ruchome, a zatem zarządzane przez menedżera licencji, który autoryzuje deportację licencji na laptopa.

Koszt przejścia z licencji stałej na pływającą (niezależnie od liczby licencji):  2000€

Obsługa jest prosta.

3 polubienia

To, co Bart sugeruje do pracy zdalnej, może zadziałać (może nie idealnie pod względem jakości grafiki, ale jest funkcjonalne).

Możesz wypróbować na przykład TeamViewer: zostawiasz swoją stację pro włączoną z TeamViewer w drodze (wyłącz ekran, aby nie przestraszyć kolegów, którzy widzieliby Twoją stację w działaniu) i zabierasz ją z domu!

3 polubienia

W przeciwnym razie demontowałem wieżę każdej nocy i podłączałem ją ponownie do biura następnego ranka ....  

Istnieje tylko możliwość zakupu licencji na dom za 10000 na koniec lub zostania solidnymstrzelcem i jest to niedrogie w przypadku kuchni.

3 polubienia

W przeciwnym razie musisz zainwestować w przenośną stację roboczą.

W ten sposób nie martw się, ponieważ pozycja zawsze będzie taka sama.

@Lucas, nie, niczego nie instalowałem ponownie, podczas aktualizacji moja "prywatna" licencja skoczyła.

Mój dealer powiedział mi, że polityka Dassault się zmieniła.

5 polubień
To jest na przykład wtedy, gdy dokonaliście aktualizacji z 2014 na 2015 rok? OK, dobrze wiedzieć, nie ma dla mnie więcej aktualizacji!
1 polubienie

HS @.PL: jeśli planowałeś przejść na 2015 rok, słyszałem, ale oczywiście jest to potwierdzone, w przypadku przejścia na SW15 zdecydowanie zaleca się poczekać na SP2.1 !!!!!!

https://forum.solidworks.com/thread/92735

Wygląda na to, że rocznik 2015 jest pracochłonny :/

3 polubienia

Dla Twojej informacji, mam na komputerze 2014 i 2015.

Rok 2015 to w tej chwili wielki bałagan, więc rada tylko, unikajcie tego!

Poczekaj kilka paczek servie przed instalacją. Bo tutaj to naprawdę wielka bzdura^^

3 polubienia

Chciałbym zagłosować na odpowiedź udzieloną przez kogoś, ale to nie działa dla mnie!!

Witam

Grzebię w tym temacie, bo jest rok 2019 i od tego czasu wiele się zmieniło.

Biorąc pod uwagę stopień zakłóceń w biurze, chciałbym pracować zdalnie 2 dni w tygodniu, aby pracować w spokoju i naprawdę posuwać się do przodu w projektach. Nasz sprzedawca opowiedział mi o rozwiązaniu do przenoszenia licencji za pośrednictwem mysolidworks https://my.solidworks.com/.  Nie mogłem nic znaleźć!!  Czy wiesz, jak to zrobić?

Z góry dziękuję.

@ jerome.mazouiller

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to otworzyć nowy temat, aby zadać swoje pytanie

ponieważ wątki komunikacyjne są już rozwiązane

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Wszystko jest szczegółowo wyjaśnione w tym artykule, aby zdalnie korzystać z SOLIDWORKS (w razie potrzeby skupiono się również na PDM):

Źródło: https://www.visiativ-solutions.fr/solidworks-en-teletravail/

Miłego dnia i powodzenia wszystkim,

1 polubienie