Potrzebny będzie nowy numer licencji dla Solidworks 2017.
Dla każdej wersji oprogramowania będzie dostępny numer licencji. Z drugiej strony będziesz musiał uważać, aby wersja 2017 wskazywała na pliki 2017, ponieważ czasami wskazuje na poprzednie wersje.
Albo nie zrozumiałem, co @ac kobra wyjaśnia, albo się z tym nie zgadzam.
2 możliwości: - instalujesz 2 wersje na tym samym komputerze: po prostu uruchom instalację 2017, wybierając "Nowa instalacja", a uruchomi się ona sama - chcesz odinstalować oprogramowanie/ponownie sformatować maszynę, w tym przypadku patrz poniżej
Najprostsze (tak jak bym chciał): - przeniesienie licencji z SW2014; - skonfiguruj swoją maszynę; - zainstaluj SW17 (zachowaj ostrożność podczas chodzenia...) z numerem licencji, który posiadasz - uruchom SW17, zaakceptuj automatyczną aktywację lub zakończ procedurę transferu licencji (wszystko sprowadza się do tego samego).
Zachowaj ostrożność podczas spaceru od 14 do 17... Nawiasem mówiąc, byłbym na twoim miejscu, poczekałbym, aż wyjdzie SP4, kiedy byłbym przy tym. na co nie powinno trzeba długo czekać.
W 2012 czy 2014 roku, nie wiem dokładnie, SW wydłużył swoje numery, ale stare są aktualne. Nawiasem mówiąc, kiedy wpisałem stary, został on automatycznie uzupełniony (teraz mam tabelę, która je wymienia.
W przeciwnym razie na każdym z moich komputerów mam kilka wersji, które są instalowane z tym samym numerem (jeden numer na maszynę, stałe licencje). Nawiasem mówiąc, kiedy uruchamiam nową instalację, automatycznie oferuje mi istniejący numer.