Własna licencja instalacyjna Solidworks od 2017 do 2017 roku

Witam

Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie mnie

Mam na stacji roboczej SolidWorks 2014 i życzę przeszłości w  2017 roku z czystą instalacją, a nie aktualizacją.

Czy mogę ponownie wykorzystać aktywną licencję w wersji 2014? Czy powinienem uzyskać równoważną licencję 2017 

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam

Potrzebny będzie nowy numer licencji dla Solidworks 2017.

Dla każdej wersji oprogramowania będzie dostępny numer licencji. Z drugiej strony będziesz musiał uważać, aby wersja 2017 wskazywała na pliki 2017, ponieważ czasami wskazuje na poprzednie wersje.

1 polubienie

Albo nie zrozumiałem, co @ac kobra wyjaśnia, albo się z tym nie zgadzam.

2 możliwości:
- instalujesz 2 wersje na tym samym komputerze: po prostu uruchom instalację 2017, wybierając "Nowa instalacja", a uruchomi się ona sama
- chcesz odinstalować oprogramowanie/ponownie sformatować maszynę, w tym przypadku patrz poniżej

Najprostsze (tak jak bym chciał):
- przeniesienie licencji z SW2014;
- skonfiguruj swoją maszynę;
- zainstaluj SW17 (zachowaj ostrożność podczas chodzenia...) z numerem licencji, który posiadasz
- uruchom SW17, zaakceptuj automatyczną aktywację lub zakończ procedurę transferu licencji (wszystko sprowadza się do tego samego).

Zachowaj ostrożność podczas spaceru od 14 do 17...
Nawiasem mówiąc, byłbym na twoim miejscu, poczekałbym, aż wyjdzie SP4, kiedy byłbym przy tym. na co nie powinno trzeba długo czekać.

edit: Błąd SP

1 polubienie

Tak jak @Stefbeno.

Po prostu "zwolnij" licencję z Solidworks2014 i użyj jej ponownie w 2017 roku.

Ogólnie rzecz biorąc, należy unikać aktualizacji, nigdy nie idzie to zbyt dobrze. Najlepiej odinstalować starą wersję i ponownie zainstalować nową.

1 polubienie

Nie wiem jak Wy, ale my otrzymujemy nowy numer licencji dla każdej nowej wersji. Jak ponownie wykorzystać wydanie z 2014 roku w 2017 roku???

@ac Cobry z konserwacją wydaje mi się, że numer licencji się nie zmienia.

1 polubienie

@AC Cobra mam ten sam numer, który faktycznie wyewoluował (jedna lub 2 grupy po 4 dodatkowe znaki).

Wydawało mi się, że liczba się zmienia. W przeciwnym razie zmiana wersji byłaby zbyt łatwa.

Jeśli to to samo!

W 2012 czy 2014 roku, nie wiem dokładnie, SW wydłużył swoje numery, ale stare są aktualne.
Nawiasem mówiąc, kiedy wpisałem stary, został on automatycznie uzupełniony (teraz mam tabelę, która je wymienia.

W przeciwnym razie na każdym z moich komputerów mam kilka wersji, które są instalowane z tym samym numerem (jeden numer na maszynę, stałe licencje). Nawiasem mówiąc, kiedy uruchamiam nową instalację, automatycznie oferuje mi istniejący numer.

1 polubienie