Konfiguracja linków w 3D za pomocą M.E.P

Witam

Jak mówię za każdym razem (przepraszam tych, którzy czytają mnie regularnie), jestem raczej prostym dziełem, które zostało zaprojektowane z myślą o rodzinie pokoi, a teraz przechodzę do rysunku. Zanim zacznę, chciałbym wiedzieć, czy ludzie kiedykolwiek patrzyli na makra, aby robić tego typu rzeczy?

Chciałbym przynajmniej, aby przy zmianie konfiguracji w 3D zmieniły się również widoki rysunku.

Witam

Sprawdź ten post, na końcu znajduje się film, który wyjaśnia tę koncepcję.

http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/lier-famille-de-pi%C3%A8ce-et-propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-de-mep#answer-728884

2 polubienia

Witaj a.leblanc,

Rzeczywiście, już spojrzałem na twój post, ale tak naprawdę nie rozumiałem, dlaczego musisz zrobić Vsearch i dlaczego masz tablicę ze swoją konfiguracją i kolejną linię z wartościami, które chcesz.

Popraw mnie, jeśli się mylę, ale tak naprawdę:
- Masz listę ze wszystkimi swoimi konfiguracjami w P.P.
- Ten, który został wybrany z tej listy, jest zapisany w pudełku z rodziny sztuk,
- Za pomocą wyszukiwania V będziesz szukać nazwy konfiguracji w rodzinie,
- A potem upewniasz się, że wiersz (a więc wartości) wybranej konfiguracji jest zapisany w wierszu "default" 
- Wtedy ta domyślna linia staje się konfiguracją Twojego modelu??

Więc masz tylko jedną konfigurację dostępną na raz? Rozumiem przez to, że nie używasz ConfigurationManager?

Ponieważ w moim przypadku wszystkie moje konfiguracje znajdują się w tej samej tabeli:

A w SW mam swoje configi

Możesz również przekonwertować swoją część na "Feature à config"

I wstaw go do nowego pokoju (tylko z 1 konfiguracją: Domyślna), bez linków lub z jeśli chcesz zrobić aktualizację

Tak więc, edytując swoją "Funkcję", zmieniasz konfigurację.

A Twój plan zawsze będzie wskazywał PRT z tylko 1 konfiguracją

W górę!

Czy możliwe jest wykonanie makra Excela, które zostanie uruchomione z rodziny części?

Witaj Roub25, dsl za ten późny powrót.

W rzeczywistości jest około + 100 sztuk, więc --> 100 dżemów i ewoluuje z czasem.

Koledzy nie wiedzą, jak zarządzać konfiguracjami, a następnie inny dział wprowadza wartości wymiarów i odwołań w tabeli.

Na koniec rysownik musi tylko wpisać kod pomieszczenia, aby stworzyć swój plan. W naszym przypadku ta metoda jest przydatna w przypadku prostych części.

Oczywiście historia ujęć musi być wykonana zgodnie z plikami pdf po zatwierdzeniu, ponieważ jest tylko jeden 3d z tylko jedną konfiguracją.

Umieściłem Ci link do tego postu, ponieważ link między listą referencji z MEP a rodziną części pasuje do Twojej prośby, ale wyszukiwanie V niekoniecznie.

Miłego dnia

2 polubienia

Witaj a.leblanc,

Nie ma problemu i dziękuję za odpowiedź!
To jest dokładnie to, co muszę/chcę zrobić, więc myślę, że wezmę od ciebie model, aby to zrobić. Ale w pierwszej kolejności muszę stworzyć automatyzację rysunkową.

W końcu to to samo co ty, więc będę musiał przestudiować twoje podejście i zrozumieć, jak wypełnić pole Excela za pomocą makra lub PP.

Dziękuję

1 polubienie

Witam, zrobiłem mały samouczek na temat makr, a konkretnie na temat eksportu niestandardowych właściwości do Excela.

Samouczek makr SolidWorks: Eksportowanie właściwości niestandardowych

4 polubienia

@industrialcadservices

Link do samouczka w makrze nie działa

@+ życzę miłej niedzieli ;-)

2 polubienia

Dziękuję Gt 22, to naprawione.

@+ Dobry wieczór.

2 polubienia

cóż, poszedłem zobaczyć 

Jeśli akceptujesz krytykę? Nie jest ona zbyt płynna 

i wydaje się, że czasami ekran się zawiesza 

i musisz przełączyć się na wysoką rozdzielczość, żeby wyraźnie  było widać napisy

Myślę, że przydałaby się odrobina dźwięku, aby łatwiej śledzić twoje poczynania

i zrozum, dlaczego jak się uczyć, jest celem samouczka

Zwłaszcza jeśli tak jak ja nie znasz makr

obszar, w którym jeszcze nie wróciłem do łask ;-(

Będę musiał się postarać ;-)

Nie tak łatwo zrobić  dobry samouczek wideo 

z drugiej strony widziałem twój film Rysowanie prostych schodów

i tam wygląda płynnie, dźwięk jest tam i jest żywy, świetny +1

więc zasubskrybowałem Twój kanał

@+ ;-)

@Gt22: Oczywiście, jestem otwarty na wszelką krytykę:)

Czy możesz mi powiedzieć, w jakim formacie oglądałeś wideo, mogłem namieszać z kodekiem kodowania kodowania.

Jeśli chodzi o dźwięk, to ma tam być... Mam go w domu, kiedy odtwarzam wideo, ale nie wystarczająco głośno.

Pod koniec nagrania zdałem sobie sprawę, że zapomniałem aktywować przechwytywanie myszy...

1 polubienie

Na początku byłem w autoodtwarzaniu, więc jeśli się nie mylę

w HD 1080 jest łatwy do odczytania

Więc tak, masz rację, jest dźwięk

ale musisz  postawić wszystko na zegarze, żeby coś usłyszeć

@+

1 polubienie

Dziękuję za te informacje @Gt22. Edytuję wideo, aby wzmocnić dźwięk. Ja bym go wymienił na Youtube.

Dostałem też oryginalny kodek audio do mojego komputera do wzmacniacza...

Dzięki za recenzje.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Nie była to negatywna krytyka, wręcz przeciwnie ;-)

ale po prostu wizualna obserwacja samouczka

Pozwoliłem sobie więc powiedzieć, co o tym myślę 

@+ ;-)

1 polubienie

IndustrialCadServices Twój samouczek jest naprawdę świetny, dziękuję bardzo!
Postaram się zastosować to w moim przypadku i myślę, że powinno zadziałać, może nawet lepiej niż pomysł, który miałem!

Kiedy wracam, subskrybuję Twój kanał, nawet jeśli uważam, że szkoda, że nie masz jeszcze więcej filmów, ponieważ jesteś dobry ^^

2 polubienia