Jak mówię za każdym razem (przepraszam tych, którzy czytają mnie regularnie), jestem raczej prostym dziełem, które zostało zaprojektowane z myślą o rodzinie pokoi, a teraz przechodzę do rysunku. Zanim zacznę, chciałbym wiedzieć, czy ludzie kiedykolwiek patrzyli na makra, aby robić tego typu rzeczy?
Chciałbym przynajmniej, aby przy zmianie konfiguracji w 3D zmieniły się również widoki rysunku.
Rzeczywiście, już spojrzałem na twój post, ale tak naprawdę nie rozumiałem, dlaczego musisz zrobić Vsearch i dlaczego masz tablicę ze swoją konfiguracją i kolejną linię z wartościami, które chcesz.
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale tak naprawdę: - Masz listę ze wszystkimi swoimi konfiguracjami w P.P. - Ten, który został wybrany z tej listy, jest zapisany w pudełku z rodziny sztuk, - Za pomocą wyszukiwania V będziesz szukać nazwy konfiguracji w rodzinie, - A potem upewniasz się, że wiersz (a więc wartości) wybranej konfiguracji jest zapisany w wierszu "default" - Wtedy ta domyślna linia staje się konfiguracją Twojego modelu??
Więc masz tylko jedną konfigurację dostępną na raz? Rozumiem przez to, że nie używasz ConfigurationManager?
Ponieważ w moim przypadku wszystkie moje konfiguracje znajdują się w tej samej tabeli:
W rzeczywistości jest około + 100 sztuk, więc --> 100 dżemów i ewoluuje z czasem.
Koledzy nie wiedzą, jak zarządzać konfiguracjami, a następnie inny dział wprowadza wartości wymiarów i odwołań w tabeli.
Na koniec rysownik musi tylko wpisać kod pomieszczenia, aby stworzyć swój plan. W naszym przypadku ta metoda jest przydatna w przypadku prostych części.
Oczywiście historia ujęć musi być wykonana zgodnie z plikami pdf po zatwierdzeniu, ponieważ jest tylko jeden 3d z tylko jedną konfiguracją.
Umieściłem Ci link do tego postu, ponieważ link między listą referencji z MEP a rodziną części pasuje do Twojej prośby, ale wyszukiwanie V niekoniecznie.
Nie ma problemu i dziękuję za odpowiedź! To jest dokładnie to, co muszę/chcę zrobić, więc myślę, że wezmę od ciebie model, aby to zrobić. Ale w pierwszej kolejności muszę stworzyć automatyzację rysunkową.
W końcu to to samo co ty, więc będę musiał przestudiować twoje podejście i zrozumieć, jak wypełnić pole Excela za pomocą makra lub PP.
IndustrialCadServices Twój samouczek jest naprawdę świetny, dziękuję bardzo! Postaram się zastosować to w moim przypadku i myślę, że powinno zadziałać, może nawet lepiej niż pomysł, który miałem!
Kiedy wracam, subskrybuję Twój kanał, nawet jeśli uważam, że szkoda, że nie masz jeszcze więcej filmów, ponieważ jesteś dobry ^^