Przekształcenie złożenia w plik części niszczy wszystkie połączenia, więc odpowiedź będzie niestety nie.
Z drugiej strony istnieją inne metody odciążania zespołów (złożony montaż, speedpak) wszystko zależy od tego, dlaczego chcesz go odchudzić.
Najprościej rzecz ujmując, wystarczy ponownie zapisać zespół jako plik części za każdym razem, gdy wprowadzasz zmiany. Nie trwa to dużo dłużej, niż gdyby trzeba było aktualizować plik części za każdym razem, gdy nagrywasz swój zespół
Urządzam kuchnię. Ponieważ jest dość duży, podzieliłem go na 3 części (czyli 3 pliki montażowe). Pracuję z firmą SWOOD, więc nie mam wyboru, aby tworzyć montaże, aby stworzyć kuchnię.
Następnie planowałem złożyć pliki z 3 częściami, aby mieć moją kuchnię w całości i dokończyć tworzenie moich rysunków (widok z góry, przekrój...).
Wszystko zależy od montażu, czasem 100, czasem 700 lub więcej. Wtedy problem polega na tym, że nie zaleca się przebywania w złożonym montażu z SWOOD ze względu na funkcje.
700 szt nie powinno powodować dużych spowolnień. Jest też speedpak, osobiście nigdy nie musiałem korzystać z tej funkcji, ale na forum było wiele dyskusji na ten temat
Dobrym pomysłem może być użycie konfiguracji dla każdego mebla: - kompletna konfiguracja z akcesoriami (zawiasy itp.) - Uproszczona konfiguracja do wykorzystania w ogólnym planie (z widocznymi tylko elementami)
Projektujesz meble w całości, czy zajmujesz się tylko realizacją? W takim przypadku możesz zacząć od przekształcenia wszystkich swoich elementów w "martwe" ciała, aby odciążyć komponenty, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś
Szkoda, w tym sensie nie sądzę, aby było to możliwe, ale zaczynając od wieloobiektowego można uzyskać zespół zespolony do tej części wieloobiektowej, a co więcej, można również wstawić część do części. Ale wszystko zależy od twoich potrzeb, w twoim przypadku, jeśli niektóre części można wykonać w podzbiorze , może to już rozjaśnić główny ASM.
Odpowiadając na twoje pytanie ludo.mai, czasami projektuję meble w całości, a czasami zajmuję się tylko układem mebli. Wszystko zależy od zamówionych mebli i mebli, które mam w bibliotece
Przepraszam, że robię bałagan , ale jest rozwiązanie, które działa, część jest połączona z zespołem, a kiedy modyfikujesz zespół, część następuje...
Musisz tylko utworzyć część kanistra w zespole i użyć funkcji łączenia , a następnie zapisać tę część kanistra poza zespołem i masz część, która zawiera zespół, który następuje podczas modyfikacji... Zobacz załączony plik... jeśli zmodyfikujesz Ø lub ep moich części, ASM i część 3 ASM nastąpią i będziesz musiał zapisać zespół, aby część, która zawiera zespół, została zaktualizowana. Ukończony w 2016 roku. Z drugiej strony, gdy dodasz części w złożeniu, będziesz musiał edytować funkcję łączenia i dodać części.