Mam błąd podczas otwierania planu zawierającego arkusz kalkulacyjny Excel. Z pięciu stanowisk w biurze tylko moja tak robi.
Podczas otwierania dokumentu zawierającego arkusz kalkulacyjny utworzony w programie Excel nie pojawia się on. Klikając w przypuszczalne miejsce arkusza kalkulacyjnego widzę kontur, po dwukrotnym kliknięciu otrzymuję następujący komunikat o błędzie: "Błąd podczas uruchamiania aplikacji serwerowej".
Ponownie zainstalowałem oprogramowanie i pakiet Office.
Już w 2014 roku miałem błędy "displayowe". Nie w Excelu, ale w widokach i sekcjach, tak samo podkreśliłem krawędzie, najeżdżając myszą na przypuszczalne miejsce, w którym znajdował się widok, ale stał się niewidoczny, gdy usunąłem strzałkę myszy...
Może sterowniki karty graficznej do aktualizacji?! Nie jestem do tego przekonany...
Ale może możesz zapisać ten arkusz kalkulacyjny na kluczu z komputerem, na którym działa, i ponownie go zaimportować?
Tak, udostępnianie dostępu, prawa dostępu do pliku na serwerze lub inne (ponieważ plik wydaje się być udostępniony innym użytkownikom).
Klikając plik prawym przyciskiem myszy w Eksploratorze Windows -> Właściwości -> Zabezpieczenia.
Czy jesteś jednym z użytkowników (Twój identyfikator lub grupa zabezpieczeń), którzy mogą odczytywać i edytować? Na wszelki wypadek powtórz manewr na innych stacjach.