Chciałbym kontrolować wymiary mojego pliku SW (długość, szerokość, wysokość, usunięcie takiego a takiego komponentu...) za pomocą pliku exell.
Jak utworzyć łącze między plikiem mojej ekscelencji a oprogramowaniem?
Bo to co bym chciał to żeby te wartości wprowadzić w exell, żeby to zrekonstruowało mój plik SW do nowych wymiarów, bo w tym samym czasie w moim pliku exell przychodziłoby szukać różnych informacji w odniesieniu do wprowadzonych wymiarów.
możesz utworzyć rodzinę części, zapisać ją jako plik zewnętrzny, usunąć rodzinę części, wstawić nową rodzinę części z pliku, zaznaczając opcję "połącz z plikiem", dzięki czemu możesz zmodyfikować plik bez Solidworks (tylko za pomocą Excela), a gdy plik 3D zostanie załadowany do Solidworks, nastąpi odczyt pliku Excel i aktualizacja konfiguracji...
Zdecydowałem się utworzyć rodzinę części, zapisać ją i usunąć, aby najpierw użyć automatycznego tworzenia... I mając odpowiednią składnię... W przeciwnym razie możesz przygotować plik Excela bez Solidworks, jeśli jesteś pewien swoich parametrów i wstawić rodzinę części, łącząc ją po...
Pozwolę sobie powrócić do tematu, ponieważ to właśnie tytuł najlepiej pasuje.
Dla przypomnienia, Solidworks 2017 i Excell 2016.
Jestem w trakcie tworzenia mojej bazy danych ze standardowymi profilami mojego dostawcy do konstrukcji spawanych mechanicznie.
W tym celu tworzę profil, który dodaję do mojej biblioteki (sldlfp), a następnie "przyklejam" do niego rodzinę części za pomocą excell, aby narysować tylko jeden profil i wprowadzić wszystkie możliwe wymiary w arkuszu kalkulacyjnym.
Moje pytania to:
- Lub Solidworks ukrywa ten plik excell, ponieważ mogę uzyskać do niego dostęp tylko za pośrednictwem solidworks. Cóż, myślę, że...
-Jeśli usunę swój profil z biblioteki, czy mój plik excell również zostanie usunięty?
Plik zostanie zapisany w pokoju i możesz go zapisać poza nim, klikając prawym przyciskiem myszy plik rodziny pokoju, a następnie zapisując rodzinę pokoju. Następnie ponownie kliknij prawym przyciskiem myszy rodzinę części w swojej części, a następnie edytuj funkcję i w źródle wybierasz z pliku i wybierasz plik, który właśnie został zapisany, więc otwierasz plik Excel i dodajesz linię, a po otwarciu części różne strony zostaną zaktualizowane.