Witam, nie jestem pewien, czy rozumiem, na co czekasz?
Wstawiasz tabelę na poziomie CATProduct i chcesz, aby podczas importowania CATPart i/lub CATProduct mógł automatycznie łączyć te nowe komponenty z tabelą?
Co mogło zadziałać przy specjalnym kopiowaniu/wklejaniu, ale przy moim poziomie licencji nie jest to wykonalne. (Może to być w ogóle niewykonalne).
Zoptymalizowana kopia nie działa na poziomie produktu CAT.
Przez MAKRO? (To nie jest moja dziedzina).
Jedynym obejściem, jakie mogę Ci zaoferować, jest rygorystyczne przestrzeganie nazw parametrów (muszą być identyczne w plikach CATPart, CATProduct i w kolumnach tabeli), tak aby przed zaimportowaniem nowych komponentów do najlepszego CATProduct, wstawić tabelę w każdym z nich, a CATIA oferuje automatyczne powiązanie parametrów o tej samej nazwie z odpowiednimi kolumnami w tabeli.
Następnie należy zaimportować komponent do zespołu głowicy.
To nie jest to, co Dassault zaleca w użyciu. Górny produkt CAT, jak również wszystkie komponenty, będą wskazywać na tę samą tabelę, więc kiedy przejdziesz do wprowadzenia zmiany w tabeli (w aktywnym trybie montażu), będziesz musiał upewnić się, że komponenty, których dotyczy problem, proszą o aktualizację. (symbol aktualizacji na każdym z nich na poziomie wykresu i że polecenie (Aktualizuj lub CTRL+U aktualizuje CATProduct i wszystkie elementy, których dotyczy problem, istnieje ryzyko, że zostanie zmuszony do aktywacji każdego komponentu, aby zaktualizować je jeden po drugim, ale myślę, że powinien to zrobić)
Zwykle to, co jest zalecane przez Dassault:
W głowicy CATProduct tworzymy parametry użytkownika (fx) i "Publikujemy" je.
Te parametry są skojarzone z kolumnami w tabeli.
Następnie w każdym nowym komponencie (CATPart, CATProduct)
Wybrane użyteczne parametry są kopiowane / wklejane (z linkiem) w głowicy CATProduct do komponentu.