Witam
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś korzysta z funkcji "Link do obiektu", aby dodawać adnotacje do planów?
Mogę to zrobić, ale chciałbym, aby moje adnotacje miały dwa różne style czcionek
Dziękuję i życzę miłego dnia!
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś korzysta z funkcji "Link do obiektu", aby dodawać adnotacje do planów?
Mogę to zrobić, ale chciałbym, aby moje adnotacje miały dwa różne style czcionek
Dziękuję i życzę miłego dnia!
Używa konkatenacji:
- Właściwość 1
- Właściwość 2
- właściwość = &właściwość $1 & właściwość 2
Z czcionką dla każdej właściwości.
Nie wiem czy to działa...
Witam
Jeśli dobrze rozumiem, o co pytasz, tak, używamy tej funkcji we wszystkich naszych planach montażu, więc adnotacje pokazują kod części.
Dwa różne style w jednej nucie, nie jestem pewien, czy to możliwe, więc dlaczego nie wstawić 2 nut?
Nie 2 nuty, bo to tłumaczenie
Myślę więc, że nie jest to możliwe, chyba że pogrubioną kursywą lub podkreśleniem...
Dokładnie chciałbym tylko pograć na tych parametrach (pogrubienie / kursywa / podkreślenie)!
Adnotacja zawierająca na przykład:
PODWOZIE
RAMKA
STRONA X
Korzystanie z właściwości pliku 3D
Czy jest to coś podobnego do mojego przykładu, co faktycznie chcesz zrobić (patrz załączony obrazek)?
Witam
W której wersji jesteś?
Jestem w 2013 SP4.0 i mogę zrobić to, o co prosisz! Wstawiłem 2 właściwości w notatce i do każdej z nich przypisuję różne style.
Wydaje mi się trudne, że style są różne w jednej nucie automatycznie zgodnie z właściwością 3D bez przechodzenia przez makro!
Po prostu utwórz notatkę z żądanymi właściwościami i stylami, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy tę notatkę, "Dodaj do biblioteki", aby użyć jej jako szablonu!
Działa to, jeśli używasz 2 właściwości.
Ale musisz to rozdzielić na 2, jeśli chcesz to zrobić w samochodzie
FYI...
W uwagach SolidWorks możliwe jest określenie czcionki, rozmiaru i koloru tekstu za pomocą kodowania HTML
Przykład w Notatniku, napisz poniższy tekst
<face="Arial" color=0x00FF00FF size="8" style=BI>Przykładowy tekst</czcionka>
Jeśli utworzysz notatkę na rysunku i wkleisz do niej ten tekst, zobaczysz
Przykładowy tekst
SolidWorks interpretuje <Czcionkę>
ale z odwróceniem kolorów RGB!! (tekst pojawia się na fioletowo w SW ale nie na forum)
Jeśli zamiast pola "Przykładowy tekst" określisz przykładową właściwość
Materiał: $PRP:"Materia"
Będziesz wtedy mógł kontrolować, czego chcesz
<face it="Arial" color="" size="8" style=BI>Matter: $PRP:"Matter" </font>
<face="Century Gothic" color="" size="10" style=BUI>Code: $PRP:"Kod" </czcionka>