Adnotacja linku

Witam 

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś korzysta z funkcji "Link do obiektu", aby dodawać adnotacje do planów?

Mogę to zrobić, ale chciałbym, aby moje adnotacje miały dwa różne style czcionek

Dziękuję i życzę miłego dnia!

Używa konkatenacji:

- Właściwość 1

- Właściwość 2

- właściwość = &właściwość $1 & właściwość 2

Z czcionką dla każdej właściwości.
Nie wiem czy to działa...

Witam

Jeśli dobrze rozumiem, o co pytasz, tak, używamy tej funkcji we wszystkich naszych planach montażu, więc adnotacje pokazują kod części.

Dwa różne style w jednej nucie, nie jestem pewien, czy to możliwe, więc dlaczego nie wstawić 2 nut?

Nie 2 nuty, bo to tłumaczenie

Myślę więc, że nie jest to możliwe, chyba że pogrubioną kursywą lub podkreśleniem...

Dokładnie chciałbym tylko pograć na tych parametrach (pogrubienie / kursywa / podkreślenie)!

Adnotacja zawierająca na przykład:

PODWOZIE

RAMKA

STRONA X

Korzystanie z właściwości pliku 3D

Czy jest to coś podobnego do mojego przykładu, co faktycznie chcesz zrobić (patrz załączony obrazek)? 

font_sur_note_liee.jpg

Witam

W której wersji jesteś?

Jestem w 2013 SP4.0 i mogę zrobić to, o co prosisz! Wstawiłem 2 właściwości w notatce i do każdej z nich przypisuję różne style.

screenshot074.jpg

Wydaje mi się trudne, że style są różne w jednej nucie automatycznie zgodnie z właściwością 3D bez przechodzenia przez makro!

Po prostu utwórz notatkę z żądanymi właściwościami i stylami, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy tę notatkę, "Dodaj do biblioteki", aby użyć jej jako szablonu!

Działa to, jeśli używasz 2 właściwości.
Ale musisz to rozdzielić na 2, jeśli chcesz to zrobić w samochodzie

FYI...

W uwagach SolidWorks możliwe jest określenie czcionki, rozmiaru i koloru tekstu za pomocą kodowania HTML

Przykład w Notatniku, napisz poniższy tekst

<face="Arial" color=0x00FF00FF size="8" style=BI>Przykładowy tekst</czcionka>

Jeśli utworzysz notatkę na rysunku i wkleisz do niej ten tekst, zobaczysz

Przykładowy tekst

SolidWorks interpretuje <Czcionkę>

ale z odwróceniem kolorów RGB!! (tekst pojawia się na fioletowo w SW ale nie na forum)

Jeśli zamiast pola "Przykładowy tekst" określisz przykładową właściwość

Materiał: $PRP:"Materia" 

Będziesz wtedy mógł kontrolować, czego chcesz

<face it="Arial" color="" size="8" style=BI>Matter: $PRP:"Matter" </font> 

<face="Century Gothic" color="" size="10" style=BUI>Code: $PRP:"Kod" </czcionka>

9 polubień