Witam wszystkich,
Chciałbym wiedzieć, czy w zespole istnieje możliwość połączenia dwóch równań dwóch różnych części.
Równanie "Długość" z części 1 z równaniem "Długość" z części 2.
Z góry dziękuję
Witam wszystkich,
Chciałbym wiedzieć, czy w zespole istnieje możliwość połączenia dwóch równań dwóch różnych części.
Równanie "Długość" z części 1 z równaniem "Długość" z części 2.
Z góry dziękuję
Witam
Tak wydaje mi się, że jest to możliwe, zobacz ten link:
http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/t_exporting_and_linking_equations.htm
Zobacz też:
http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/t_linking_dimension_values.htm
Witam
Tak, jest to możliwe, po prostu edytuj część w zespole i naszkicuj za pomocą równania i powiedz mu, że jest równy drugiemu szkicowi.
Witam
Spójrz na to, to może pomóc, przepraszam, dokument nie jest zbyt czysty.
Niech moc będzie z tobą
Dzięki .PL, myślę, że jesteś najbliżej swojego pierwszego rozwiązania, ale kiedy przechodzę do równania, nie mogę wyeksportować globalnej zmiennej Length.
Ponieważ nie mogę powiązać, ponieważ moje wartości są zmiennymi globalnymi
Dla Twojej informacji zamieszczam dwa sitodruki
Jeśli edytujesz szkic w zespole i umieścisz = i klikniesz wymiar szkicu, który chcesz połączyć, nie zadziała???
Nie
Edytuję swój wymiar szkicu części 1, umieszczam =, wybieram wymiar lub zmienną globalną szkicu części 2, za równymi, odniesienie do wymiaru części 2 jest dobrze umieszczone.
Ale kiedy sprawdzam poprawność, nie zachowuje nowej wartości i zachowuje własną zmienną globalną, a zatem nie ma połączenia między dwoma elementami na poziomie długości.
Jeśli zmienię wymiar jednego z dwóch elementów, drugi się nie zmienia.
Czy możesz wysłać mi 2 kawałki i powiedzieć, które strony związać?
Przepraszam, dwie strony to dwie globalne zmienne Długość
Musisz usunąć 2 boki ze szkiców, które chcesz połączyć, a następnie ponownie je użebrować, a następnie związać w złożeniu; Teraz to działa... Nie zwracam ci części, ponieważ jestem w 2016 roku.
Ok dziękuję manu67
Przetestuję to jutro.
Witam
Bądź ostrożny, spowoduje to utworzenie zewnętrznych odniesień; 2 części będą zależeć od siebie i będą trudne do użycia w innych przypadkach
Ok manu67 powiedział:
To działa, ale nagle zerwaliśmy połączenie ze zmiennymi globalnymi.
Czy nie ma sposobu, aby pracować na poziomie zmiennych globalnych, aby zachować połączenie.
Tak więc, aby wykonać połączenie na poziomie montażu.
Ale to może nie być możliwe!
Jeśli możemy, ale to jest hack. W części o długości całkowitej jako wymiarze należy utworzyć drugie wyciągnięcie, a następnie można je połączyć. W tej chwili jestem w boulo, ale dziś po południu wysyłam Ci sitodruk.
Witam
uwaga może być całkowicie bezużyteczna,
Ale czy nie jest tak, że twoje zmienne mają dokładnie takie same nazwy, że nie działa tak, jak chcesz?