W przypadku SW15 mam do wykonania szereg ogólnych planów dotyczących asortymentu produktów. Udało mi się połączyć widoki z wyświetloną konfiguracją, ale nie ma możliwości przekazania konfiguracji (automatycznie).
O ile mi wiadomo, nie ma takiej możliwości, makro może...
Edit: w rzeczywistości mogłem się źle zorientować, jeśli wybierzemy widok przed wstawieniem nomenklatury, to zmieniamy konfigurację tego widoku (poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy) i walidujemy za pomocą CTRL+Q, czy jest to pożądane zachowanie?
Wybranie widoku przed utworzeniem zestawienia komponentów nie powoduje utworzenia połączenia między widokiem a nazwą.
Aby zilustrować
Jest to szczególne zachowanie (jak na mój gust), którego używamy, chociaż jest ono zamierzone przez SW
Użytkownik otwiera swój model (SLDASM), wybiera konfigurację (na przykład prawą lub lewą), otwiera instalację, widoki są wyświetlane z odpowiednią konfiguracją. Nomenklatura jest stała.
Witam, zgadzam się z ideą .PL, nie można zmieniać konfiguracji za pomocą poniższej nomenklatury. Z drugiej strony możesz wykonać inny arkusz dla każdej konfiguracji. z jego nomenklaturą. Ale ten pomysł działa, gdy nie ma 50 konfiguracji.