Powiązanie wartości właściwości części z jej ilością w zestawieniu komponentów

Cze wszystkim

Chcę pobrać ilość komponentu, która jest określona w zestawieniu komponentów zespołu, który używa tego komponentu, tak aby pojawił się w planie komponentu.

W oknie Podsumowanie informacji - Dostosowywanie i konfiguracja specyficzna, w prawym górnym rogu znajduje się menu rozwijane ze słowami "Ilość w BOM"; Z tego, co jest powiedziane w pomocy na temat tej funkcji, wydaje się, że odpowiada to temu, co chcę zrobić.

Utworzyłem więc właściwość niestandardową "Qty", którą następnie wybrałem z tego menu rozwijanego. A potem... nic.

Czy ktoś może mi podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tej funkcji i jej użycia?

Z góry dziękuję.

Witam

Czy nie wynika to z "nieaktualizowania" nomenklatury? Usuwając go, a następnie ponownie wkładając?

Witaj Silver,

Celem tej funkcji jest wymuszenie ilości danej części w zestawieniu komponentów, zamiast wyświetlania rzeczywistej ilości w zespole, użyje wartości właściwości wskazanej w menu rozwijanym.