Witam, sposób, w jaki działa moja firma, wymaga użycia różnych modeli części (Zakup/Obróbka skrawaniem/Blacha) Używam wtyczki do inteligentnych właściwości, ale nie mogę połączyć tych właściwości z otwieraniem moich modeli solidworks. Czy istnieje łatwy sposób na uzyskanie dostępu do tego rozwiązania?
Przykład rekwizytu w PJ
Dziękuję za odpowiedź
nouveau_document_solidworks.jpg
Nie sądzę, aby było to powiązane, ale zaktualizowałem serię samouczków dotyczących Właściwości (patrz "Samouczki") lub http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_168.html dla starszych wersji.
Witam
Czy próbowałeś korzystać z funkcji "Menu rozwijane" (lub "Dynamicznego menu") w SmartProperties, która pozwoliłaby Ci korzystać z modelu pojedynczego pokoju dla 3 rodzin. Na podstawie wartości właściwości wyświetlane są inne właściwości do wypełnienia. Z drugiej strony szablony dokumentów mogą różnić się innymi niż ich własne właściwości.
Pozdrowienia
Witam
Dlaczego nie wypełnić wstępnie szablonów części bezpośrednio za pomocą właściwości niestandardowych i/lub właściwości specyficznych dla konfiguracji.
2 polubienia
Rzeczywiście, to właśnie zrobiłem, przepraszam, że nadal zaczynam na Solidworks. Dziękuję za odpowiedzi