Połącz "Legendę" z wieloma rysunkami

Cze wszystkim

Postaram się wyjaśnić mój problem :sweat_smile: :
Stworzyłem szablon arkusza rysunku dla klienta.
Na tym arkuszu dodałem legendę, tworząc adnotacje z liczbami.

Czy byłoby możliwe powiązanie tej adnotacji z tabelą lub czymś innym, aby można ją było modyfikować w dowolnym momencie? (Dla informacji, mamy Mycadtools)

Bo miałem ten problem kilka miesięcy temu. Stworzyłem kilka rysunków, które wysłałem klientowi, a on poprosił mnie o modyfikację podpisu.
Musiałem ręcznie modyfikować wszystkie pliki rysunków.

Jednak nie chcę tworzyć tego podpisu w tle.

Dziękuję za pomoc
Client-plan_A3.SLDDRW (87,2 KB)

Witam

Możliwe jest stworzenie ramki szkicu z adnotacjami wywołań i jej zapisanie.
Modyfikacja zapisanego bloku wpłynie na wszystkie klipy, w których został on wstawiony z opcją link do pliku.

Minusem jest to, że biblioteka referencyjna nie jest użyteczna z blokiem.
Obejściem byłoby wstawienie bloku dwukrotnie (1 w pustym ogólnym widoku adnotacji, drugi w jego własnym pustym widoku), a następnie rozwiązywanie drugiego, aby zdefiniować bibliotekę referencyjną. Ale początkowy problem polega na potrzebie pobierania na każdej płaszczyźnie zawartości z rozpuszczonego bloku.

2 polubienia

Dziękuję za Twoją opinię.
Postępując następująco:

2 polubienia

Witam

Rozwiązanie, które jest jak najgorsze (ale powinno zadziałać): stworzyć pokój. Włóż tam swój szkic (widoczny). Umieść widok tej części we wszystkich swoich rysunkach z widocznym szkicem.
Jeśli zmienisz pokój, wszystkie rysunki będą podążać za nimi. Wystarczy zacząć drukować partię.

Uwaga: Jeśli masz problem ze szkicem, robisz rytowanie na blachie ze szkicem (potrzebujesz czcionki dostosowanej do rytu).

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, rozwiązanie jest nudne :sweat_smile:.
Czuję się bardziej komfortowo, tworząc szkicownik.