Cze wszystkim
Tutaj mam mały problem z wyświetlaniem linii nieciągłości:

Jak wyżej, widać, że włączyłem linię przerwania wymiaru, ale kiedy przełączam rysunek na PDF
lub w druku bezpośrednim ten podział wiersza znika:

Jakiś pomysł, czy to błąd, czy tylko ustawienie do aktywacji, z góry dzięki :)
Witam
Czy zmiana kursów powoduje ponowne pojawienie się wybicia?
Podczas drukowania oprogramowanie rekonstruuje rysunek, czasami powodując niewielkie przesunięcia wymiarów, w wyniku czego linie przerwania w wymiarach mogą zniknąć. Ważne jest to, czy dobrze wychodzi w druku (PDF lub druk bezpośredni)?
Jeśli tak, to tylko błąd wyświetlania. Uważam, że te przerwy są dość niestabilne w użyciu (SW2016 SP5).
2Witam, dziękuję za odpowiedź,
Jeśli chodzi o dwa zdjęcia, które umieściłem powyżej, pierwsze jest na SolidWorks, kiedy przesuwam wymiar w SolidWorks, linia przerwania podąża bardzo dobrze, ale drugi obraz jest na PDF, jak tylko wydrukuję (Podgląd lub wydrukuj) lub zmienię go na PDF, ta linia podziału znika. (SW2018 SP2)
Ups, źle widziałem, że to PDF, właśnie spojrzałem na moją stację roboczą SW2018 SP2 i nie problem.
Powinniśmy zobaczyć ze wsparciem, czy mają pojęcie, skąd bierze się problem, ponieważ według mojej wiedzy nie ma konkretnej opcji.
Okej, więc prawdopodobnie zmieniłem ustawienie, co może wyjaśniać, dlaczego nie pojawia się ono w moich plikach PDF.
Dziękuję. :)
Witam
Spróbuj zaktualizować dodatek SP3, który został właśnie wydany. Błąd może zostać naprawiony.