Witam, kiedy przycinam widok, aby pokazać tylko interesującą część zestawu (oczywiście na rysunku), obwód jest w linii ciągłej. Nie mam (jak w Autocad) linii zygzakowatej, a oprogramowanie Inventor 2012 nie daje mi automatycznego przerywania linii. Muszę ciągle szkicować, tworzyć i ograniczać moją linię przerwania. Myślę, że to dużo zmarnowanego czasu! Czy istnieje szybszy i/lub automatyczny sposób, aby to zrobić?
W tych szczególnych przypadkach używam kadrowania, ponieważ wykonanie detalu dałoby zbyt duże koło na moim głównym widoku!
http://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2015/FRA/Inventor-Help/files/GUID-63CC370F-80B2-4D77-84C6-14518748B0A9-htm.html
Aby być widzianym, aby spróbować użyć szczegółów, w przeciwnym razie nie ma lepszego rozwiązania niż przerysowanie przerywanej linii.
Ale a priori norma wymaga jedynie, aby wokół widoku pojawiła się ramka i wskazywała skalę, a linie proste nie są zabronione.
Ojej, z mojej strony nie widzę rozwiązania dotyczącego ustawień kadrowania.
Możliwe jest jednak wykonanie gładkiego prostokątnego kształtu, a następnie zmiana skali tego szczegółu...