Witam, spodziewam się negatywnej odpowiedzi, ale nigdy nie wiadomo. Czy możliwe jest automatyczne ustawienie koloru linii cięcia i okręgu widoku szczegółów koloru bez wpływu na cały kolor cięcia? Ten
Tak i Nie: Obecnie możliwe jest przypisanie warstwy domyślnej do widoku pochodnego we właściwościach dokumentu, ale właściwości dokumentu nie rozróżniają elementów definicji widoku pochodnego od kreskowania. → to wszystko albo nic, krótko mówiąc.
Mam taką samą potrzebę i planuję złożyć prośbę o poprawę do wydawcy. Przekażę jego link, gdy zostanie on sporządzony, aby mogli Państwo go poprzeć.
Witaj Ronathan, Aby zwiększyć precyzję, możliwe jest również przechodzenie przez warstwy z dopasowaniem z żądanymi opcjami wyświetlania koloru i rodzaju linii, należy uważać, aby kolory odpowiadały grubości linii i rodzajowi linii podczas drukowania w programie Autocad. Wszystko to należy skonfigurować w swoim modelu oprogramowania MEP. AR.
Witam Która wersja oprogramowania? We właściwościach dokumentu wystarczy nałożyć warstwę (w tym przypadku kolor czerwony) na poziomie opcji dla przekrojów i widoku szczegółowego.
Linia cięcia i identyfikatory, a także identyfikator okręgu i widoku szczegółów zmienią kolor na czerwony. Z drugiej strony nie ma to wpływu na już wygenerowane cięcia i widoki detali; Musi istnieć możliwość skorygowania go za pomocą makra
Czy możesz mi powiedzieć, jak udało Ci się uzyskać takie zachowanie ? W 2024 SP2 nadal nie mam możliwości przypisania jednej warstwy do linii cięcia i etykiet, a drugiej do kreskowania...
Nie mam już dokładnej metody, ale w zasadzie musisz otworzyć pusty dokument rysunku. Otwórz narzędzie do kreskowania i skonfiguruj warstwę, a także zapisz szablon dokumentu. Domyślnie w modelach oprogramowania jest ustawiony na -none-, tak jak inne encje, więc prawdopodobnie jest zgodny z ustawieniem nuty.
Przepraszam, ale nie rozumiem, jak to możliwe. Po uruchomieniu narzędzia do kreskowania mogę wybrać warstwę, ale jeśli niczego nie wypełnię, nie weryfikuje tej warstwy, a po ponownym uruchomieniu narzędzia warstwa wraca do braku. A w ustawieniach modelu rysunkowego warstwa jest dobrze odzwierciedlona na linii, kreskowaniu i na notatce widoku.