A które MS? Czy po rozłożeniu części w 3D wyświetlane są linie zagięcia? Czasami są niepełnosprawni na płaskiej ścieżce.
Myślę, że to się stamtąd bierze, ponieważ mam wrażenie, że twój pokój ma konfiguracje.
jakie stwardnienie rozsiane? Co to jest flatpathern?
tak, kiedy umieściłem rozłożone w 3D bez problemu, sprawdziłem w drzewie konstrukcyjnym, czy linie składania danej części nie są "ukryte".
To jest wersja, w której każdego roku jest 5 wersji Sp1, które mają najwięcej błędów, a Sp5 jest najbardziej udoskonalone. Zwykle, jeśli klikniesz na znak zapytania, powinieneś go zobaczyć.
Konfiguracje flatpathern i unfold Twojego pokoju.
Skutecznie SP 1....
ale hej, błąd dla tak prostego kawałka.... A więc jakie jest rozwiązanie?
Zainstaluj najnowszą wersję dodatku SP, SP3 w dniu dzisiejszym.
Aby to zrobić, po prostu kliknij znak zapytania w prawym górnym rogu i wybierz "Sprawdź dostępność aktualizacji"
To jest dokładnie to, co musisz zrobić, zapomniałem potwierdzić moją odpowiedź wczoraj wieczorem...
Po aktualizacji nic się nie zmieniło!!
To jednak dziwne, pierwszym poziomem łożyska jest nikiel w wyjściu DXF, a wszystkie inne są niemożliwe, gdy jest to wykonane na tej samej podstawie projektowej... W tym samym czasie załączam zdjęcie.
a kiedy rozkładam drugi krok, linie składania są bardzo obecne... z wyjątkiem DXF
2571ced5-0161-4d97-8600-fd635521b2b8.jpeg
Czy Twoje rynki są wynikiem konfiguracji? Czy przyjrzałeś się wszystkim konfiguracjom, a także konfiguracjom pochodnym flatpathern???
Brak konfiguracji... Proste tworzenie w trybie szkicu, podstawa z blachy zaginana na krawędzi
Co to są konfiguracje pochodne flatpathern?
To właśnie wtedy, gdy tworzysz MEP z rozłożonym pokojem, tworzona jest konfiguracja pochodna twojego pokoju.
A może pracujesz w pomieszczeniu wieloczęściowym???
W częściach wielobryłowych ogólnie... ale w montażu zdarza się to również mnie!!
ale tutaj w tym przypadku to w multibody mam ten problem ... Zamierzam więc stworzyć niezależne części i wstawić je do zespołu, ponieważ nie zamierzam zatrzymywać się na tym drobiazgu, który mnie topi, marnować trochę za dużo czasu ...
Bardzo rzadko pracuję w wielu bryłach, ponieważ więcej problemów niż w pojedynczych częściach. Najczęściej zaczynam od pustego zespołu i tworzę w nim swoje części w miarę postępów, zasada jest identyczna jak w przypadku wielu brył, ale z minusem wad.
Okej, zamierzam dokonać przeglądu mojego sposobu pracy i nie jesteś pierwszym, który mi o tym mówi od początku moich badań. Bardzo dziękuję za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi i będę Cię informował, jeśli w trybie montażu rozwiązał mój problem.
Nie martw się, zwykle powinno działać lepiej.
Wracając do tematu...
Zaczynanie od pustego zespołu i tworzenie części na bieżąco jest najlepsze!! Dziękuję za wszystko ac cobra 427.. Przyjemność rysowania wraca do mnie!!
Czy linie gięcia nie znajdują się po przeciwnej stronie blachy? W takim przypadku zmiana stałej powierzchni może ujawnić zagięte linie, które nie są widoczne po stronie zewnętrznej?
Boję się powiedzieć coś głupiego, ale nigdy nie wiadomo ^^
Jest to trochę jak problem, który miałem, brak pociągnięć grawerowania podczas eksportu w dxf... Byli po złej stronie