Linie "fantomowe" giętej blachy w NM solidworks

Witam

W solidworks, kiedy tworzę zestawienia materiałów dla złożeń zawierających arkusze gięte (wykonane za pomocą modułu zagiętych arkuszy), mam linie, które są dodawane do sekwencji zagiętych arkuszy i te linie są puste, z wyjątkiem podłoża. A jeśli dobrze zrozumiałem, to ustawia mi normalną linię złożonego arkusza z masą tego arkusza, gdy jest on zgięty, a pod spodem pustą linią z, moim zdaniem, masą tego samego arkusza, ale gdy nie jest złożony. To sprawia, że te dwie masy różnią się o kilka tysięcznych grama.

Krótko mówiąc, po prostu nie chcę, aby ta druga linia była pusta z tą drugą masą, ale w ogóle nie wiem, jak to zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc!

Witam

Wydaje mi się, że podczas tworzenia BOM zaznaczyłeś  opcję, która oddzielała konfiguracje w BOM. Nie znam już dokładnie nazwy pola wyboru...

1 polubienie

Właśnie spojrzałem, musisz sprawdzić tylko część...

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź.

Rzeczywiście, sprawdzanie części usuwa tylko moje puste wiersze, ale poza tym, że w tym przypadku nie mam innego wyjścia, jak tylko wyświetlić moje złożenia, a tym samym zaznaczyć "listę w zakładce".

Teraz zawsze mogę je usuwać jeden po drugim, ale to denerwujące...

Intuicyjnie myślę, że musi to wynikać bardziej ze sposobu wykonania składanych części niż z konfiguracji nomenklatury, ale hej... Nie wiem...