Na podwoziu 3D, w folderze "Lista części spawanych", kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie "Aktualizuj".
I przerysuj tę część, ponownie wstawiając nomenklaturę spawanych części.
To z pewnością tylko szczegół, który nam umyka!
Na podwoziu 3D, w folderze "Lista części spawanych", kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie "Aktualizuj".
I przerysuj tę część, ponownie wstawiając nomenklaturę spawanych części.
To z pewnością tylko szczegół, który nam umyka!
Też próbowałem, ale nic nie pomagało.
Tak jak mówisz, to pewnie niewiele, ale mi tego brakuje...
Utwórz zestawienie materiałów.
Kliknij prawym przyciskiem myszy ostatnią kolumnę, dodaj kolumnę i wybierz właściwość osobistą Długość (patrz obrazek)
Moja odpowiedź została już udzielona, nie czytałem starych odpowiedzi.
Kiedy już stworzysz swoją osobistą nomenklaturę, zapisz tam. Nie będziesz musiał iść i szukać go dla następnych.
Oto, co podaje jedna z moich nomenklatur.
Dziękujemy za udział Bartku,
Postaram się tego, co mi powiesz, wydaje się to ciekawą ścieżką.
Z drugiej strony, nie będę w stanie dziś udzielić odpowiedzi, ponieważ muszę być poza domem.
Jutro powiem wam, jaka jest sytuacja.
A tymczasem życzę Wam miłego zakończenia dnia.
Jeszcze raz dziękuję.
Jean Artemis
Poświęć tyle czasu, ile potrzebujesz, forum jest po to.
Miłego weekendu i do zobaczenia wkrótce na Lynkoa! =)
Ok, to działa, tak jak powiedzieli mi Bart i Stefbeno, musisz dodać kolumnę.
Otóż wynik nie jest rewelacyjny, bo jak zauważył Stefbeno, oprogramowanie bierze pod uwagę linie utworzone na szkicu, ponadto sumuje grupy linii utworzonych w elementach spawanych mechanicznie.
Musisz wiedzieć, że...
Dziękuję.
Zamykam dyskusję
JeanArtemis
Witam
Nie zgadzam się z tym, co zostało powiedziane o obliczaniu długości, SW oblicza najdłuższą długość samego profilu, ale nie długość szkicu twórczego, w przeciwnym razie nie widzę sensu funkcji spawania mechanicznego w tym przypadku.
Czy możesz wysłać etui, w którym nie masz odpowiedniej długości?
Ponadto całkiem możliwe jest posiadanie listy spawanych części w nomenklaturze zespołów, wystarczy znajdować się na liście tabelarycznej.
@+
edit: patrząc na twój plik, znajduję błąd (uważaj jestem w 2014 roku) dla mnie twoje profile są scalone na poziomie cięcia ukośnego tak normalnie, że długość jest nieprawidłowa.
Zgadzam się z tobą @coyote, długości są zwykle dobre!
Aby uzyskać listę spawanych części, jak to zrobić? Jestem na SW13, a wstawienie tabeli z listą części spawanych jest wyszarzone podczas rysowania zespołu!
Dobry wieczór
Gdy edytuję funkcję spawania mechanicznego, zgrupowane profile są w trybie scalania.
Zobacz obraz
@+
Witaj Kojocie,
Z dużym opóźnieniem odpowiadam, przepraszam, na duże problemy zdrowotne.
Dobra, sprawdzę to. Przyznam, że ten "ptaszek" mi się nie spodobał.
Dziękuję bardzo...