Możesz także zarządzać swoją listą rzeczy do zrobienia za pomocą Smartproperties.
Tworzysz właściwość "Opcje" z 2 wartościami:
Zadanie do wykonania
Więcej plamy
W przypadku To-Do daje to dostęp do jednej lub więcej list zadań zarządzanych przez kilka właściwości "Zadania".
Zaletą jest to, że ze Smartbom możesz sporządzić listę wszystkich swoich części w trakcie projektowania i szybko zobaczyć części, w których masz jeszcze pracę do wykonania.
Temat mnie interesuje, bo zadaję sobie to samo pytanie. Korzystanie ze skoroszytu projektowania jest dobrym pomysłem, ale jak to zrobić, gdy części są zatwierdzone (używam EPDM). Nie chcę wymieniać części.
Rozwiązaniem może być stworzenie kroku pośredniego w przepływie pracy typu "Zmiana do wprowadzenia" lub "Proponowana zmiana" z możliwością akceptacji lub odrzucenia zmian.
Jak wspomniano powyżej, w przypadku EPDM wystarczy dodać pole na mapie, aby wyświetlić listę zmian, które należy wprowadzić.
Jeśli chodzi o wypełnienie tego pola, przeszedłbym przez krok WorkFlow "Modyfikacja bez poprawki". Ten krok służy również do poprawiania błędów ortograficznych na planach, na przykład do zmiany koloru pomieszczenia itp.