Wbudowana lista rzeczy do zrobienia

Witam

Czy wiedziałbyś, czy istnieje moduł, który pozwala przypisać listę zadań do wykonania za pomocą pliku?

Chodzi o to, aby podczas otwierania pliku wszystkie pozostałe pliki do wykonania w tej części znajdowały się w prawym pasku pod oprogramowaniem.

Dziękuję

Poza umieszczeniem informacji w notatce 3D, której nie widzę

2 polubienia

Podobnie jak @Tomalam, jest to metoda, która działa dobrze.

Jeśli Twoja lista jest zbyt długa, użyj skoroszytu projektu i umieść notatkę  3D "zobacz skoroszyt projektu"

4 polubienia

tak rozwiązanie @ Tomalam lub benoit.if

Inną opcją może być

Wykonaj obrys................... Pozostaje jeszcze do zrobienia

i dokonaj adnotacji na tej wspomnianej kalce technicznej

dla planów http://www.youtube.com/watch?v=R87mZoshW_Y

@+ ;-)

Witam

Myślę, że czasopismo projektowe może sprostać temu zapotrzebowaniu:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Design_Journal.htm

Łatwo jest zintegrować obrazy z 3D i dodać do nich adnotacje.

Plik jest zawsze osadzony w pliku SolidWorks.

5 polubień

Tylko pomysł:

Możesz także zarządzać swoją listą rzeczy do zrobienia za pomocą Smartproperties.

Tworzysz właściwość "Opcje"  z 2 wartościami:

• Zadanie do wykonania
  • Więcej plamy

W przypadku To-Do daje to dostęp do jednej lub więcej list zadań zarządzanych przez kilka właściwości "Zadania".

Zaletą jest to, że ze Smartbom możesz sporządzić listę wszystkich swoich części w trakcie projektowania i szybko zobaczyć części, w których masz jeszcze pracę do wykonania.

3 polubienia

Podoba mi się rozwiązanie Smart Properties.

Postaram się wiedzieć, że nigdy nie korzystałem z tego narzędzia, będąc pod EPDM.

Ciąg dalszy nastąpi :)

Jeśli korzystasz z EPDM, wszystko staje się proste: utwórz pole na karcie danych, aby móc wypisać swoje zadania!

2 polubienia

Jeśli korzystasz z EPDM, rozwiązanie @Benoit jest najlepsze.

Tworzysz zmienną  "STILL TO DO": TAK lub NIE

W przypadku TAK, dodaje zakładkę na mapie i możesz wyświetlić listę wszystkich swoich resztek.

Wymieniasz pozostałą część do wykonania za pomocą tekstu lub innych określonych zmiennych dotyczących pozostałych zadań do wykonania.

W taki sam sposób, jak w przypadku Smartproperties, łatwo jest wyszukać w EPDM wszystkie pomieszczenia, które mają zmienną "STILL TO DO"=YES.

Zaletą EPDM jest to, że można również zabronić zmiany stanu części, jeśli mają one zmienną "STILL TO DO" = YES.

4 polubienia

Witam

Temat mnie interesuje, bo zadaję sobie to samo pytanie. Korzystanie ze skoroszytu projektowania jest dobrym pomysłem, ale jak to zrobić, gdy części są zatwierdzone (używam EPDM). Nie chcę wymieniać części.

Rozwiązaniem może być stworzenie kroku pośredniego w przepływie pracy typu "Zmiana do wprowadzenia" lub "Proponowana zmiana" z możliwością akceptacji lub odrzucenia  zmian.

@ Y.pacquelet.

Jak wspomniano powyżej, w przypadku EPDM wystarczy dodać pole na mapie, aby wyświetlić listę zmian, które należy wprowadzić.

Jeśli chodzi o wypełnienie tego pola, przeszedłbym przez krok WorkFlow "Modyfikacja bez poprawki". Ten krok służy również do poprawiania błędów ortograficznych na planach, na przykład do zmiany koloru pomieszczenia itp.