Lista symulacyjnych łączników śrubowych w podfolderze

Witam

Robię makro vba na symulacji SW 2023.
Chcę na przykład pobrać listę złączy, lub wkrętów zawartych w podfolderze "Grupa 1".
Otrzymuję listę łączników i innych opłat uwzględnionych w badaniu, ale nie mogę uzyskać plików i plików podrzędnych badania.
Dziękuję za pomoc

Witam

Nie korzystam z API symulacji, ale czy podstawowe API oprogramowania do skanowania drzewa konstrukcyjnego nie rozwiąże problemu?

1 polubienie

Witam

Próbowałem zapoznać się z tą opcją w pomocy, ale nie mogę odzyskać folderów zestawu.
Jeśli chodzi o pliki badania symulacyjnego, myślę, że jest ono dostępne z innego interfejsu, ale nie mogę go znaleźć. Próbowałem dotrzeć do folderów w tych różnych obiektach:

Dim ActDoc As CosmosWorkslib.CWModelDoc
    Dim StudyMngr As CosmosWorkslib.CWStudyManager
    Dim Study As CosmosWorkslib.CWStudy

Ale nic nie znaleziono

Witam;

Oto zapewne kilka tropów:
https://help.solidworks.com/2022/English/api/swsimulationapi/Create_and_Edit_Bolt_and_Pin_Connectors_Example_VB.htm

lub bardziej ogólnie:
https://help.solidworks.com/2021/english/api/swsimulationapi/solidworks.interop.cosworks~solidworks.interop.cosworks.icwboltconnector_members.html

… Krótko mówiąc, też nie znalazłem zbyt wiele.

Pozdrowienia.

1 polubienie

W przeciwnym razie poniżej znajduje się łącze do listy menedżera funkcji, aby sprawdzić, czy znajdziesz foldery.

Z drugiej strony, Solidworks dziwnie zarządza folderami w tym drzewie, zobacz ostatnie 3 posty tego tematu, aby lepiej zrozumieć:

A temat był taki:

Dziękuję Maclane,

Są to przykłady, które zastosowałem, aby pobrać listę łączących, ale nie wspominają one o folderach i folderach, w których zostały utworzone.
Zastanawiam się, czy wszystko jest dostępne z vba?

Dziękuję sbadenis

Kiedy klikam na link 3dexperience, otrzymuję listę tematów, ale ani jednego konkretnego, dziwne.
Nie wiem czy mam dostęp do tych tematów

Właśnie zmodyfikowałem mój post za pomocą obrazów, ponieważ nie można umieścić linku do konkretnego posta...

Dziękuję za te wyjaśnienia. Rzeczywiście, nie miałem do niego dostępu.
Więc tak, foldery i funkcje są dobrze zarządzane w wyraźny sposób.
Robię postępy w badaniach...