W spawanej części konstrukcyjnej zrealizowałem połączoną funkcję 3 ciał. Przed tą funkcją na liście spawanych części suma 3 długości, które SW mi wydobywa wynosi około 5,5 ML, po tej funkcji jest to ponad 10 ML. Czy to normalne? A czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem i co ważniejsze, jak go rozwiązać?
Utworzyłem trzy bryły liniowe w kątach długości (100,150,50), połączyłem obiekty, a solidworks pokazuje mi podwójną długość (600),o0, podczas gdy sześcian wizualizacji jest poprawny 300mm. (bez komentarza)
Doskonała uwaga, na szczęście nigdy nie korzystałem z tej funkcji w CS.
Właściwym sposobem byłoby uniknięcie danej funkcji dla CS, a jeśli nie jest możliwe przejęcie części, zawsze można obejść problem z kostkami wizualizacji, wymiarami odniesienia, pomiarami za pomocą równań..., jednocześnie wyłączając powiązanie właściwości length i przypisując odpowiednią wartość.
Jeśli chcesz pozostawić swój mechanicznie spawany "autonomiczny", ale nadal mieć łączną długość 3 szkiców konstrukcyjnych, możesz utworzyć nowy szkic 3D i przekształcić w niego swoje szkice trajektorii, wtedy możliwe jest przekształcenie uzyskanego szkicu 3D w pojedynczą mierzalną trajektorię.