Lista części spawanych

Mam problem, który napotykam podczas wstawiania listy spawanych części na rysunku.

Widzę to po raz pierwszy, więc pytam was.

Od wersji z 2016 roku otrzymuję to, gdy wstawiam tę listę. (patrz zdjęcie)

FYI, jest to standardowa spawana konstrukcja z rurami identycznymi w opisie.

Niektóre opisy są dobre, inne nie. Dlaczego, oto jest pytanie =)

liste.png
1 polubienie

A w podsumowaniu właściwości wszystko jest w porządku, podczas gdy widzimy, że oceniane wartości nie odpowiadają wskazanym wartościom.

(patrz zdjęcie)

liste_valeur.png
2 polubienia

Cześć @Bart

Czy używasz wersji, która działa................................... całkiem nieźle ;-)

no dobra, wychodzę............................... a ja chowam się w ................................... moja ;-)

@+ ;-)

2 polubienia

Więc mówię do siebie. Co by było, gdybym korzystał z MyCadServices za pomocą SmartBom, jak mówi mi sprzedawca. "To magiczne narzędzie, które robi nomenklaturę za Ciebie"

Uruchamiam go, wybieram plik, sprawdzam. I NIC ..... :/

I nieuchronnie mój test MyCAD kończy się dziś wieczorem.....

Naprawdę rozumiem to dla mojego cada. A jednak przeczytałem tutoriale...

2 polubienia

Cześć Bartek.

To "zabawne", z tego co widziałem, to tak, jakby jedna rurka działała dobrze, a druga nie.

Może to głupie, co zamierzam powiedzieć: ale kiedy przejdziesz do swojego E2(4), czy istnieje ocena D1? To samo dotyczy oceny D3? Czy nie zmieniliby po prostu swojego nazwiska?

1 polubienie

No cóż, dziwne jest to, że spawana konstrukcja była wykonywana za jednym razem z tym samym profilem w kilku grupach, ale zawsze tym samym profilem, który pochodzi z tego samego pliku itd itp...

Potem widzimy, że idzie szukać właściwego wybrzeża, ale zamiast nazwać je poprawnie, podaje pełną nazwę wybrzeża, a nie jego wartość.

1 polubienie

Jeśli spróbujesz utworzyć funkcję według grupy, a nie funkcję z wieloma grupami, czy zrobi to to samo z tobą?

Ogólnie rzecz biorąc, jeśli zamiast wartości umieszcza pełną nazwę numeru telefonu, to dlatego, że jest ona źle przepisana (literówka, wielka litera, spacja plus lub minus itp.)

A jedyna różnica, jaką widzę, to (3) lub (4)

Właśnie próbowałem zrobić kilka zespołów (tak, nigdy nie robię żadnego! Uważam, że jest to prostsze. W skrócie)

Tak więc, kiedy szukam nazwy oceny, jest ona taka sama dla wszystkich profili. Powinieneś mieć coś takiego jak "D1@Esquisse11", a nie pełną nazwę pokoju

Jeśli zobaczysz nazwę swojego wymiaru w szkicu i zastąpisz ją w tabeli właściwości, czy nie będzie lepiej? (Zaznaczasz szkic bez wchodzenia w niego, a następnie najeżdżasz myszką na żądany wymiar

sans_titre.png

Wszystkie szkice mają tę samą nazwę żebra.

To nie ja transkrybuję wymiary w tabeli właściwości, ale solidworks i na szczęście!^^

(3) i (4) to numer pozycji

W zasadzie to po prostu duży błąd Sw 2016, ale przeszkadza mi to, że próbuję z mycadservices i nic to nie daje, więc nie rozumiem, do czego służy mycad^^

Odrobina pomocy nie byłaby odmowna...   =)

1 polubienie

Czy ten zestaw został stworzony w wersji SW 2016 lub wcześniejszej?

Jeśli wykonasz kolejny szkic w tej części mechanicznej, o tym samym profilu, oprogramowanie nie zaktualizuje wszystkiego. Następnie należy usunąć właśnie utworzony szkic, aby znaleźć początkowy projekt.

W przypadku smartbom wyświetli żądaną nomenklaturę, ale musisz ją skonfigurować. (i nie zapomnij gdzieś zapisać swoich ustawień, ponieważ gdy infolinia ponownie zainstaluje wersję, ponieważ masz PB, tracisz wszystkie ustawienia. Właściwie to trochę jak sw)

1 polubienie

Wow, nie mam środków finansowych na MyCad!

Dla smartbom musisz skonfigurować te 2 okna

Do 1. (zakładka tworzenia BOM) należy dodać kolumny z właściwościami do pobrania (opis, nazwa pliku, materiał, długość...)

Zakładka 2 (posiada zarządzanie projektami) z typem dokumentów do przetworzenia (do sprawdzenia pliku spawanego mechanicznie)

Następnie wartość właściwości i żądane opcje.

I nie wahaj się wypróbować go w miarę upływu czasu.

A następnie możesz dostosować oryginalny plik Excela nomenklatury.

U nas plik excel składa się z następujących elementów:

Zakładka 1. pobiera wszystkie właściwości różnych części zespołu.

Poniższe zakładki sortują linie z pierwszej zakładki na kilka kategorii według właściwości (Mecha lub części tnące lub FI), co pozwala nam następnie sortować nasze plany i przesyłać wszystkie linie produkcyjne i przemysłowe do naszego oprogramowania do zarządzania produkcją

1 polubienie

Witam

Wygląda na to, że to zabugowany zespół. Czy próbowałeś go usunąć i umieścić z powrotem?

2 polubienia

Całość została wykonana w 2016 roku, więc nie ma problemów z kompatybilnością.

Jeśli chodzi o samouczek mini smartbom, patrzę na niego dziś po południu.

A jeśli chodzi o zespół, który się psuje, to samo zobaczę dziś po południu.

Na razie usunąłem kolumnę i wprowadziłem opis ręcznie.

Odezwę się do Ciebie, jak tylko zobaczę wszystkie te punkty =)

Chłopaki Meci!

Cóż, po kilku próbach zawsze otrzymuję ten sam wynik....

Lista przyjmuje opis bez obliczania wartości. Zobacz zdjęcie.

Nie masz tego?!

liste_piece.png

Witam,  zastosowałem się do wszystkich zaproponowanych przez Ciebie wskazówek i nic nie działa w moim przypadku. Nie wiem, czy któraś z tych odpowiedzi działa na Bartka. Jestem otwarty na wszystkie odpowiedzi. Dziękuję za pomoc.

@Emanuptt55_1 jeśli jesteś też w wersji 2016, myślę, że jest to niepoprawiony błąd w SP2 i że musisz pobrać wersję SP, która pojawiła się wczoraj, tak szybko, jak to możliwe!

http://www.solidworks.at/sw/support/CustomerBulletins.html