Oprogramowanie DWG Edition

Witam wszystkich, Obecnie pracuję nad ogólnym planem, budynkiem D WG, ale ten jest zbyt ciężki dla SolidWorks Chciałbym go zmodyfikować, ale nie mam AutoCAD, Czy ktoś zna darmowe oprogramowanie, które pozwala łatwo modyfikować plik D WG?

Witam

Używam SolidEdge 2D, do pobrania za darmo i używam.
Używam go głównie do "rozsadzania" DWG, gdy zawierają one kilka stron (których SW nie widzi!).
Nigdy tak naprawdę z tym nie rysowałem.

Miłego dnia.

2 polubienia

Witam
istnieje darmowa wersja NanoCAD. Już teraz możemy z nim zrobić wiele rzeczy.

2 polubienia

+1 @Domino_Day Używam również Nanocada i skończyło się na tym, że zastąpiłem go Draftsight

1 polubienie

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, więc przejdę do nanoCAD :+1::+1:

Nadal używam DWGeditora, który był dostarczany z oprogramowaniem do wersji 2009, bliżej mi do autocada, natomiast Draftsight w ogóle mi się nie podoba.
Jedyną wadą jest przejście przez konwerter wersji, jeśli pliki źródłowe są starsze niż 2009.

3 polubienia

Witam

Tak samo jak @FUZ3D ale używam również DWGtrueview (do konwersji ostatnich plików AutoCAD na coś, z czym można pracować za pomocą DWGeditor).
W końcu jest w 100% darmowy.

2 polubienia

W celu konwersji przechodzę przez tę stronę:

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, ale nie mając SW2009 (mam 2023) Nie mam tego oprogramowania, a nanocad nie może otworzyć mojego pliku, ponieważ jest za duży, więc zwróciłem się do Solidedge 2D :+1: :+1:

1 polubienie

Jeszcze raz dziękujemy firmie Dassaut, która nie zawraca sobie głowy dołączaniem licencji Drafsight dla użytkowników oprogramowania. (od około 2019 roku)
Martwi mnie to, że jestem zmuszony płacić dodatkowo za to oprogramowanie, którego używamy bardziej do czytania niż do czegokolwiek innego, ale nie mam wyboru, ponieważ od czasu do czasu trzeba przerabiać jakąś implementację 2d.
Dla Twojej informacji, dla tych, którzy po prostu muszą czytać, dostępny jest również Trueview (przeglądarka autodesk).

po użyciu polecam solidedge 2D który jest darmowy :smile: