Witam
Obecnie używamy raftingów 2D równolegle z solidworks, w szczególności do układów fabrycznych.
Draftsight będzie opłacany od stycznia 2020 roku
Czy masz darmowe rozwiązanie pośrednie? Używamy bardzo mało Draftsight do otwierania, pobierania wymiarów, kopiowania i wklejania widoków wyeksportowanych z solidworks, zmiany kolorów i typu linii
Dziękuję
Zobacz ten temat:
https://www.lynkoa.com/forum/draftsight/non-la-fin-de-la-gratuit%C3%A9-de-draftsight
2 polubienia
Dla twojej informacji, testuję Nanocad od miesiąca, ale bardzo tymczasowo i robi to.
Otwiera to przede mną bardzo kompletne i ciężkie plany fabryczne i udaje mi się importować na moich maszynach.
Z drugiej strony naprawdę używałem go tylko w bardzo krótkim czasie, ale na razie wydaje mi się to najlepszą alternatywą.
2 polubienia
Witam, również interesuje mnie tego rodzaju oprogramowanie, ponieważ w tym samym przypadku co Ty ... Testuję też Nanocada, wydaje mi się, że jest w stanie otwierać dość duże pliki dwg. Dla @sbadenis, czy mógłbyś mi powiedzieć, jak uzyskać szkic w formacie dwg z nano, aby zaimportować go do szkicu z Solidworks, ponieważ z mojej strony, jeśli postępuję jak w draftsight, dokonując wyboru, a następnie ctrl + c i ctrl + V, otrzymuję tylko obraz tego szkicu i otrzymujemy wszystkie linie.