Kiedy konwertuję moje rysunki SolidWorks do formatu DWG (bezpośrednio z SolidWorks lub nawet za pomocą BatchConverter), logo (format BMP) w kartridżu nie jest "konwertowane" (patrz załączony plik).
Działa dobrze na niektórych stanowiskach pracy, ale na moich nie (jestem czarnym kotem, inaczej się nie da !!!).
Jednak w ten sam sposób skonfigurowałem wyjście DWG/DXF.
Czy masz pojęcie, skąd bierze się problem?
2014_05_27-dwg_non_recuperation_du_logo.docx
Witam
Aby upewnić się, że nie jest to materiał, dlaczego nie zapisać ustawień SolidWorks, a następnie zaimportować je z komputera lub to działa?
W przeciwnym razie mówią o tym tutaj:
https://forum.solidworks.com/message/355545
A priori umieścił BMP w bloku w swoim szablonie i to działa.
1 polubienie
Głupie pytanie: czy próbowałeś otworzyć swój dwg na innym komputerze?
Na każdym teście nagrywałeś swój plik dwg i otwierałeś go na tej samej stacji roboczej, czy też krzyżowałeś stacje robocze na potrzeby testów?
Problem może dotyczyć DraftSight.
Czy próbowałeś je wyświetlić za pomocą eDrawing?
SLDREG wspólny dla wszystkich pozycji?
Głupie pytanie: czy próbowałeś otworzyć swój dwg na innym komputerze? TAK, problem nadal występuje
Na każdym teście nagrywałeś swój plik dwg i otwierałeś go na tej samej stacji roboczej, czy też krzyżowałeś stacje robocze na potrzeby testów? Test wykonałem z 2 pozycji:
Konwertuj z mojej stacji roboczej, otwórz plik DWG na tej samej stacji roboczej
Konwersja z mojej stacji roboczej, otwarcie pliku DWG na innej stacji roboczej
Konwersja z innej stacji roboczej, otwarcie pliku DWG na tej samej stacji roboczej
Konwersja z innej stacji roboczej, otwarcie pliku dwg Moja stacja robocza
Problem może dotyczyć DraftSight. Mam zainstalowaną najnowszą wersję. Problem nadal występuje
Czy próbowałeś je wyświetlić za pomocą eDrawing? Uporczywy problem
SLDREG wspólny dla wszystkich pozycji? Przynajmniej jeśli chodzi o opcje konwersji
Następnie utwórz pełną kopię sldreg lub zresetuj klucz rejestru.
1 polubienie
Utwór może być
spójrz na tę stronę przewodnika 3D
http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/mise-a-jour-lien-automatique-du-logo-dans-les-mises-en-plan
@+ ;-)
Miałem podobny problem z moim logo, ale nie z logo jednego z moich klientów.
Zauważyłem, że zmniejszam swoje logo, aby umieścić je w kartridżu, a logo klienta zostawiam tak, jak jest.
Zmniejszyłem więc moje logo za pomocą oprogramowania Phototruc i od tego czasu to minęło.
Może maksymalna rozdzielczość dla szkicu, który blokuje?
Dziwne doprawdy,
Myślę o czymś lub utworze, obraz na planach czy to działa został wstawiony w ten sam sposób?
Istnieje kilka sposobów wstawiania obrazu
- Kopiowanie/wklejanie z narzędzia graficznego Paint ...
- Wstawianie obrazu
- Wstaw obiekt (z pliku, z zaznaczoną opcją Link lub nie...)
Na pewno będzie różnica w tym obrazie
2 polubienia
Użyłem tego samego szablonu dokumentu SolidWorks.
Co więcej, działa na 3 komputerach, ale nie na moim !!
Mam rozwiązanie!!
Kradniesz komputer jednego ze swoich kolegów i oddajesz mu swój
--- dobra, wychodzę---
3 polubienia
@Benoit,
Nie chcę brać "*sldreg" moich kolegów, nie jest zoptymalizowany.....
@SEPM: Zamierzam wydrukować komputer kolegi do zrobienia moich plików DWG, ale chciałbym się dowiedzieć, dlaczego to nie działa!!
Witam
Inny pomysł: spójrz na 2 stacje robocze, jeśli domyślnie w systemie Windows jest to to samo oprogramowanie, które otwiera BMP.
S.B
2 polubienia
@s.b. to nie jest szalone, odkąd używam Photoshop Element, mam mniej zmartwień o moje obrazy.
@flegendre: jeśli wstawisz obraz bezpośrednio do wersji roboczej, po ponownym otwarciu pliku pojawi się, czy nie?
Czy twój wkład ma w sobie bloki?
Zrobiłem bloki, aby podążać za tym lub innym klientem, aby jego logo, jego adres itp., które sprawiłem, że pojawiły się lub nie, ale poddałem się i wolałem robić plany tła dla każdego klienta bez bloku.
Być może musisz przez to przejść, aby mieć pewność, że obraz pozostanie w kartridżu.
Coś innego: Czy twój biały kwadrat obrazu znajduje się w tym samym miejscu, co obraz na kartridżu slw?
Jeśli jest wyłączony, twój obraz nie jest rozpoznawany przez twoje oprogramowanie, a punkt odniesienia nie jest widoczny (cóż, nie wiem, czy mówimy to w ten sposób, ale w zasadzie nie wie, gdzie zaczyna się obraz)
"Nie chcę brać "*sldreg" moich kolegów, nie jest zoptymalizowany..... "
Następnie spróbuj zainicjować klucz rejestru! Oczywiście robiąc kopię zapasową!
PS: nie udało Ci się nakłonić ich do zmiany ustawień? Czy nie wykorzystałeś jeszcze wszystkich swoich umiejętności perswazji? ;-)
A no@Benoit jeszcze mi się to nie udało......................... I myślę, że będzie to trudne!!!
Och, i tak widziałeś gorsze!!
Ale i tak spróbuję klucza rejestru!
1 polubienie
Aby wrócić do sldreg (wiesz, że nie porzucam łatwo swoich pomysłów...) możesz zrobić kopię zapasową swoich ustawień i wypróbować ustawienia jednego z kolegów.
Jeśli to zadziała, będziesz musiał dokopać się, skąd pochodzi lub na tej podstawie przerobić konfigurację,
Jeśli to nie zadziała, przywrócisz ustawienia bez bólu!
1 polubienie
Zadzwoniłem na infolinię,
nie jest to problem SolidWorks, ale Windows.
problem z łączem OLE nie działa!!
Ale hej, nie jestem bardziej zaawansowany....
Potwierdza to trochę zapowiadany powyżej utwór.
Ustawia otwór BMP do malowania.
Przechodzisz do pliku BMP, klikasz prawym przyciskiem myszy, Otwórz za pomocą i wybierasz Paint.
S.B
1 polubienie