Mam (w końcu) zmniejszony nakład pracy i testuję kilka rzeczy na Solidworks, stworzyłem swój pierwszy obraz szkicu w celu odtworzenia logo mojej firmy. Zhakowałem go, aby zrobić coś czystego i chciałbym zrobić logo, które będzie się na nim obracać, aby móc zintegrować je z forum, stroną internetową, podpisem e-mail... ect ect...
Jak mogę stworzyć animację, aby moje logo obracało się na sobie (lub innym) i można je było zintegrować ze stroną (jeśli to możliwe z białym tłem w przezroczystości)??
Aby nakręcić film, można wykonać animację w SolidWorks with Motion, a następnie wyeksportować ją do formatu AVI lub przechwycić ekran za pomocą Camsta Studio.
Aby przekonwertować na GIF, możesz to zrobić bezpośrednio online tutaj http://www.zamzar.com/fr/convert/avi-to-gif/
Udało mi się znaleźć Motion w pakiecie Standard, udało mi się obrócić moje logo i nagrać z nim filmik. Jak sprawić, by moja tapeta była przezroczysta? Żeby kiedy wstawiam go na stronę, nie tworzył za nim dużego białego kwadratu?
"Gif movie Gear umożliwia tworzenie animowanych GIF-ów. Łącząc ze sobą nieruchome obrazy, tworzona jest animacja, którą można odczytać w dowolnej przeglądarce internetowej. Oprogramowanie jest dość intuicyjne w użyciu i wystarczy załadować wszystkie obrazy składające się na animację "zbiorczo", aby później przestawić je za pomocą prostego przeciągania i upuszczania. Sprzęt filmowy Gif doskonale radzi sobie z kolorem przezroczystości (słaby punkt wielu innych programów do animacji Gif). Pozwala także na optymalizację animacji za pomocą kilku metod (optymalizacja ogólnej palety, zastępowanie identycznych obszarów z jednego obrazu na drugi przezroczystym kolorem). Inne narzędzia uzupełniają oprogramowanie (przycinanie obrazu, wyświetlanie w trybie powiększania, wyświetlanie czasu pobierania , import plików AVI itp.)"