Obracające się logo

Witam

Mam (w końcu) zmniejszony nakład pracy i testuję kilka rzeczy na Solidworks, stworzyłem swój pierwszy obraz szkicu w celu odtworzenia logo mojej firmy. Zhakowałem go, aby zrobić coś czystego i chciałbym zrobić logo, które będzie się na nim obracać, aby móc zintegrować je z forum, stroną internetową, podpisem e-mail... ect ect...

Jak mogę stworzyć animację, aby moje logo obracało się na sobie (lub innym) i można je było zintegrować ze stroną (jeśli to możliwe z białym tłem w przezroczystości)??

Z góry dziękuję

Joss

EDIT: Nie mam photoshopa :-/

Możesz zrobić animację SolidWorks, a następnie łatwo utworzyć GIF, wyszukując AVI do GIF w Google ;-)
Aby nakręcić film, można wykonać animację w SolidWorks with Motion, a następnie wyeksportować ją do formatu AVI lub przechwycić ekran za pomocą Camsta Studio.

Aby przekonwertować na GIF, możesz to zrobić bezpośrednio online tutaj http://www.zamzar.com/fr/convert/avi-to-gif/

1 polubienie

Czy Motion jest zawarty w pakiecie Standard? Tak, ponieważ mam tylko SW2014 Standard :-

Dzięki za linki, które zamienią się w GIF-y, to dobry początek^^

Udało mi się znaleźć Motion w pakiecie Standard, udało mi się obrócić moje logo i nagrać z nim filmik. Jak sprawić, by moja tapeta była przezroczysta? Żeby kiedy wstawiam go na stronę, nie tworzył za nim dużego białego kwadratu?

Myślę, że dzieje się tak podczas tworzenia GIF-a: użyj zwykłego tła, a podczas tworzenia powinieneś być w stanie wybrać kolor przezroczystości.

Zobacz tę aplikację: GIF Movie Gear

http://www.clubic.com/telecharger-fiche9831-gif-movie-gear.html

Opis:

"Gif movie Gear umożliwia tworzenie animowanych GIF-ów.
Łącząc ze sobą nieruchome obrazy, tworzona jest animacja, którą można odczytać w dowolnej przeglądarce internetowej.
Oprogramowanie jest dość intuicyjne w użyciu i wystarczy załadować wszystkie obrazy składające się na animację "zbiorczo", aby później przestawić je za pomocą prostego przeciągania i upuszczania.
Sprzęt filmowy Gif doskonale radzi sobie z kolorem przezroczystości (słaby punkt wielu innych programów do animacji Gif).
Pozwala także na optymalizację animacji za pomocą kilku metod (optymalizacja ogólnej palety, zastępowanie identycznych obszarów z jednego obrazu na drugi przezroczystym kolorem).
Inne narzędzia uzupełniają oprogramowanie (przycinanie obrazu, wyświetlanie w trybie powiększania, wyświetlanie czasu pobierania , import plików AVI itp.)
"

3 polubienia