Cze wszystkim
Mam pokój z otworami gwintowanymi (pomoc w wierceniu)..... Jak na razie dobrze idzie. W MEP, gdy wymiaruję kran, informuje mnie o M10, ale nie o głębokości kranu....... Czy możliwe jest automatyczne dodanie głębokości (oczywiście link do widocznego)?
Michael
Dziękuję Philippe,
Już próbowałem,
Po lewej stronie wymiar z "Symbolem wiercenia", daje mi otwór Ø z otworem prodondeur.
Po prawej stronie wymiar z "Inteligentnym wymiarowaniem", który daje mi wymiar stukania, ale nie głębokość.
capture_taraudage_.jpg
Witam, dzięki tym ustawieniom udaje nam się uzyskać
głębokość otworu czołowego i gwintowania.
capture_3.png
2 polubienia
Działa również z "Symbolem wiercenia" do gwintowania, ale musisz również wybrać otwór (a nie gwintownik) i wstawia informacje (Ø i głębokość) otworu i gwintownika, których część możesz usunąć w tekście wymiaru, jeśli chcesz:
insertion_annotation_symbole_pour_le_percage.jpg
1 polubienie
Właśnie za pomocą funkcji "symbol wiercenia" nie mogę wybrać gwintownika, mogę po prostu wybrać otwór .......
Tak, ale to jest dokładnie to, co określiłem, wybierając otwór, adnotuje otwór + gwint pod względem średnicy i głębokości.
1 polubienie
Na tym polega problem.... Nie wyświetlam stukania.
na nasadce zrobiłem otwór gwintowany M10 głębokość całkowita 32mm głębokość gwintowania 30mm.
"Symbol wiercenia" : wyświetla Ø8,5 głębokości 32 i brak gwintowania.
Chyba brakuje mi jakiegoś configa.
capture_taraudage_1.jpg
Witam
Czy w opcjach gwintowanego otworu zaznaczyłeś "Z powiązanym tekstem". Jeśli tak nie jest, poprzez wstawienie obiektów modelu wymiarowany jest tylko otwór.
2 polubienia
Tak, to niczego nie zmienia..... Zaglądam w opcje, ale też nic.
Dziwne, dobrze mi się pracuje (2017-SP5). Z której wersji korzystasz ?
Czy otwór został wykonany w jednej operacji z pomocą systemu Drilling Assistance ?
Dodatek SP 2018 0.1
Tak, wykonuję otwory gwintowane za pomocą "Pomocy w wierceniu"
capture_taraudage_.jpg
Witam
Aby wyświetlić gwint z głębokością, musisz wykonać: Adnotacja -> Modeluj obiekty i wybierz średnicę (załączony zrzut ekranu), a następnie kliknij żądany gwint
Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie
Gaëtan
cote_taraudage.png
1 polubienie
Dziękuję Gaetan,
Kiedy wykonuję tę operację, po prostu zaznacza Ø otworu (PJ). Muszę mieć problem z konfiguracją.
capture_taraudage_.jpg
Może to być błąd sw2018, podane rozwiązania działają idealnie w normalnych czasach.
Przypominamy, że w środowisku produkcyjnym zaleca się, aby nie używać wersji nie wcześniejszej niż SP2 - SP3
1 polubienie
Gdyby to zależało ode mnie, nie przeszlibyśmy na SW2018 przed SP3...... ale hej.
Kończąc w temacie, bo myślę, że w końcu to błąd z 2018 roku, daje mi komunikat (PC) przed walidacją "obiektów modelowych".
capture_taraudage_.jpg
Aby mieć pewność, możesz poprosić o zgłoszenie do pomocy technicznej Visiativ, która zgłosi błąd do SW w celu jego naprawienia.
A po naprawieniu błędu otrzymasz list z informacją.
http://www.lynkoa.com/helpdesk/dashboard
1 polubienie
Witaj, na dole ostatniego zrzutu ekranu losowo wybierz "dołącz ukryte elementy funkcji", może się zdarzyć, że Solid uważa to za ukrytą funkcję!
Ale hej, jeśli to błąd, możemy robić, co chcemy...
Pozdrowienia
Dziękuję za pomoc, ale wygląda na to, że jest to "błąd" SW 2018. Zrobiłem bilet na poprawę funkcji.
Nie kwestionując przyczyny błędu,
FYI, nie ma potrzeby przechodzenia przez "importuj obiekty z modelu (zbiorczo)" (umieszcza tylko "Symbol do wiercenia")
Pierwsze dwie odpowiedzi są poprawne, prawidłowa funkcja to "Symbol do przekłuwania".
1 polubienie