Podczas korzystania z pakietu ang Go rysunki nie są wyświetlane w oknie dialogowym, nawet jeśli zaznaczono opcję: dołącz rysunki

Witam, czy rysunki mają takie same nazwy jak części i znajdują się w tym samym folderze co części?

1 polubienie

Witam

Z której wersji korzystasz? jeśli jest to wersja 2015 lub 2016, kompozycja na wynos nie działa, co zmusiło mnie do pozostania w SW2014, z drugiej strony, jeśli jest to wersja 2018, musi działać, chyba że twój rysunek odnosi się do części, której nie ma w pliku.

Jeśli chodzi o wersję z 2017 roku, nie mogłem jej przetestować.

Jeśli używasz terminu Pack & Go, oznacza to, że musisz być w SW2018, więc nie ma już problemu z linkiem do pokoju/MEP

1 polubienie

Witam

Myślę, że pracujesz z różnymi folderami , 1 dla posłów do Parlamentu Europejskiego, jeden dla części , a drugi może dla plików PDF i stanowią one problem podczas korzystania z pakietu Ang Go. Najprostszym sposobem jest posiadanie wszystkiego w tym samym folderze i sortowanie według typu.

2 polubienia

@ac cobra 421, jeśli masz część, która jest połączona z MEP, musi ona zostać zintegrowana z pakietem PACK&go, niezależnie od tego, czy znajduje się w tym samym folderze, czy nie.

Dlatego skłaniam się bardziej ku zerwaniu więzi między salą a europosłem, przyszłość nam pokaże ;)

1 polubienie

Witam

Termin Pack & Go odnosi się również do SW2017 i działa dobrze, nawet jeśli plany nie znajdują się w tym samym folderze i/lub nie mają tej samej nazwy co 3D, oczywiście pod warunkiem, że linki nie zostały uszkodzone przez dzikie ruchy plików.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Małe wyjaśnienie, działa dobrze, o ile plany znajdują się w tym samym folderze co 3D lub w folderze niższego poziomu w porównaniu z 3D, w przeciwnym razie Pack and Go wydaje się tracić połączenia między 3D i 2D, jeśli uruchomisz pakiet i Go z 3D, działa dobrze z 2D i dobrze znajduje 3D.

Mówiąc prościej, Pack and Go działa dobrze z pliku, który jest przechowywany na najwyższym poziomie w drzewie Windows między 2D a 3D.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dlatego wolę mieć wszystko w tym samym folderze i posortowane według typu, aby wszystko było na tym samym poziomie. Daje to mniej problemów pod względem utraty linków.

1 polubienie

@FUZ3D: w przypadku SW15 i 16 kompozycja na wynos działa poprzez przejście przez eksplorator plików Windows, kliknij prawym przyciskiem myszy plik "główny" / Solidoworks / Kompozycja na wynos.

Błąd znany i rozpoznany przez Dassault, który nie zrobił nic, aby naprawić... (walka z Microsoftem...)