Witam
Mam projekt stworzenia głowy wilka w niskim wielokącie (rzeczywistym, spawanym) (zdjęcie 1 ). Przeglądając stronę anglojęzyczną zapłaciłem za model 3d i nabyłem do niego prawa. Skontaktowałem się z twórcą, aby dowiedzieć się, czy mógłbym użyć jego modelu do stworzenia posągu. W porządku. Mam więc plik STL z niską wielokątną głową wilka. Jest trochę pracy do wykonania i oczyszczenia (niektóre wielokąty są bezużyteczne )
Przede wszystkim, oto co zacząłem robić:
Zaimportowałem plik . STL, integrując powierzchnie objętościowe, prześledziłem całą głowę wilka na szkicu 3D, wykorzystując magnetyzm mojego modelu . STL. Gdy mój szkic 3D był gotowy, usunąłem swój model. STL, który doprowadził solidworks do szaleństwa (normalne, wszystkie odniesienia do pozycji moich punktów są połączone z moim modelem .stl). Usunąłem wszystkie ograniczenia mojego szkicu i naprawiłem model , aby uniknąć przypadkowego zniekształcenia modelu :)
Oczywiście zdaję sobie sprawę , że zrobiłem cokolwiek ;D
Chciałbym więc poznać opinie na temat podejścia, które zastosowałbyś do tego rodzaju projektów, oto czego potrzebuję na koniec:
Lista cięcia wszystkich wielokątów w całym projekcie.
Zestaw kątów do pozycjonowania części względem siebie podczas montażu.
Możliwość edycji pliku . Pobierz STL z Internetu, aby wyczyścić projekt
Nie chcę przechodzić przez gięcie, więc szczegóły części muszą wynosić 1 sztukę na wielokąt
( Spróbowałem wytłoczyć mój ślad wszystkich moich twarzy. ponieważ jest to plik 3D, muszę wskazać kierunek do każdej z moich twarzy. Próbowałem też przejść do blachy, ale jestem ;p, szukałem też trochę w obrazie szkicu, Ponieważ korzystam z modelu 3D, a nie z obrazu 2D, nie jestem bardziej zaawansowany :)
Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie,
Jeśli masz jakieś wskazówki lub pomysły ;)
Dziękuję
Flo
.
2.png