Witam, pobrałem oprogramowanie solidworks 2022 i kiedy tworzę część z objętością, jest ona całkowicie przezroczysta, nie ma cienia, nic, mogę ją zobaczyć, naciskając prawy przycisk myszy, zaznaczając, ale część pozostaje niewidoczna
Próbowałam wszystkiego, zmieniałam kolor, materiał, nic do roboty.
Ktoś ma pomysł?
Witam;
Jeśli rozwiązanie @Rim-b nie działa, zdiagnozuj kartę graficzną za pomocą narzędzia SolidworksRX (za pomocą paska wyszukiwania systemu Windows).
i zaktualizuj sterownik karty graficznej, jeśli to możliwe.
Wyłącz również poprawioną wydajność grafiki w opcjach Solidworks (System/Wydajność ... na samym dole).
Jeśli wszystkie te rozwiązania nadal są z solidworksRX, spróbuj emulować tryb otwartego GL
A przy okazji sprawdź (i wyłącz je, jeśli są aktywne) opcje w ustawieniach wyświetlania (pasek narzędzi Heads-up)
Pozdrowienia.
Dziękuję, spróbuję
Widzę, że jest to wersja edukacyjna, która mam nadzieję została oficjalnie nabyta
Przyczyną jest ulepszona grafika (będę musiał ją wyłączyć) i moim skromnym zdaniem nie jest to spowodowane kartą graficzną, ale raczej anomalią przez solidworks, 2023 prawie wszystkie mają ten błąd, ostatnio nie ma dnia bez skargi na ten problem na forach
Im niższe liczby (czas potrzebny na wykonanie zadań testowych), tym bardziej wydajny jest system
Możliwe jest również, że nieumyślnie utworzyłeś zakładkę z myszą na woluminie i w ten sposób ukryłeś część.
Na zrzucie ekranu, aby wykluczyć ten problem, po prostu przewiń w dół folder Volume Body, jeśli kostka jest kolorowa, oznacza to, że problem pochodzi z innego miejsca, jeśli jest przezroczysta, oznacza to, że TAB wywarł swój efekt iw tym przypadku dołącza do odpowiedzi Rim-b.
W takich przypadkach lubię rozwiązać problem, ale przede wszystkim poznać przyczynę i ewentualnie poprawić sposób manipulowania klawiaturą.
Nie ma problemu na 2022 roku z włączoną tą opcją (miałem problem z 2019 rokiem z pamięci) pod względem wydajności stacji.
Karta graficzna ma ogromny wpływ na wydajność oprogramowania. Bez karty pro działanie i wydajność absolutnie nie są gwarantowane. Niecertyfikowany sterownik może również powodować spadki wydajności (już odnotowane za pośrednictwem ławki w różnych migracjach, które udało mi się przeprowadzić od 2009 roku) i błędy w wyświetlaniu (miałem już przypadek niekompatybilności, który sprawił, że model został zredukowany do kwadratu na środku ekranu o wymiarach zaledwie 1 cm x 1 cm, więc całkowicie bezużyteczny)
Tak więc jeśli chodzi o wynik testu (niezależnie od problemu z wyświetlaniem, który nadal może pochodzić z nieodpowiedniego komputera), albo " z niższej półki " karta graficzna lub sterownik niecertyfikowany na rok 2022.
Na przykład działamy ze sterownikami Quadro P2000 i Nvidia 472.98, a nasze wyniki graficzne na SW2022 SP5 są następujące (testy są z 3 lipca)
Nasza ogólna konfiguracja z pewnością pomaga, ale tutaj nadal skłaniam się ku komputerowi, który jest nieco na granicy uruchomienia wersji 2022.
Witam;
@dalamastra972, ten wynik (raczej przeciętny) jest tym, który testujesz pod kątem wydajności.
Spodziewałem się zobaczyć wyniki testu diagnostycznego Solidworks Rx.
Ten test oceni stan twojego komputera i karty graficznej.
Pozdrowienia.