Makro, Jak powrócić do pliku planu po eksporcie 3D z rysunku, aby przejść do następnej strony w celu wyeksportowania innych modeli 3D

Witam

Stworzyłem makro z UserForm, które oferuje, poprzez zaznaczenie pola wyboru, z planu, eksport w PDF, DXF planu oraz w PDF3D, STEP, IGES i PARASOLID modelu związanego z rysunkiem. Albo pojedynczo, albo w pliku ZIP.

Do eksportu w formatach 3D otworzyłem model z pierwszego widoku aktywnego arkusza, a następnie wykonuję eksport. Wszystko idzie dobrze, ale chciałbym dodać możliwość zaoferowania wykonania eksportu 3D wszystkich modeli Draw (czyli w każdym arkuszu).

Nie mogę znaleźć rozwiązania na:

1. Wróć do pliku planu
  2. Przejdź do następnego arkusza
  3. Ponowne uruchamianie operacji eksportu
  4. Wróć do pliku planu i tak dalej, aż do ostatniego arkusza.

Nazwy eksportowanych plików będą takie same jak Plan lub Model połączony z arkuszem, w zależności od wyboru dokonanego w UserForm, ale dodam sufiks, aby odróżnić KROK, który w przeciwnym razie miałby tę samą nazwę. (na pewno - nazwa arkusza, lub - właściwość "Oznaczenie" modelu)

Kolejne dość estetyczne pytanie, na komputerze z pojedynczym ekranem formularz użytkownika otwiera się na środku ekranu, podczas gdy na moim komputerze z dwoma ekranami otwiera się na środku obu ekranów, mimo że ustawienie to "1-CenterOwner"

Dziękuję za pomoc.

Rozwiązałem swoje problemy z 2 pętlami for.

Pierwszy do zbadania Liści, drugi do zbadania poglądów i Chwila Nie do przetworzenia. Modele można otwierać i eksportować

Wszystko, co muszę zrobić, to zamknąć otwarte modele i wrócić do planu (tampis) i dlaczego okno otwiera się na środku moich dwóch ekranów, a nie na środku tego z SW.