Makro na rysunku, współrzędne odsunięcia

Witam

Tworzę markę, która może być używana do rysunku, który tworzy, na początek, linie w odniesieniu do krzywej, która jest częścią powierzchni płaskiej.

Pobieram punkt początkowy i końcowy wspomnianej krzywej i tworzę linię między tymi 2 punktami. Wartości znalezione dla tych punktów odpowiadają wartościom części, ale nie na rysunku. Jeśli utworzę punkt na jednym końcu mojej krzywej, mam odsunięcie, jeśli nie utworzę punktu i kliknę na końcu mojej krzywej, baner informacyjny poda poprawne współrzędne. Linia zostanie utworzona na wybranym rysunku. 

Szukałem wszędzie, ale teraz suszę. Ktoś ma wyjaśnienie/rozwiązanie?

Dziękuję

Ups, przepraszam za błędy

Zrzut ekranu byłby pożądany dla dobrego zrozumienia

Twoja krzywa ma zdjęcie rentgenowskie

Dlaczego nie zrobić tych krzywych z twojej strony, a nie na twoim rysunku

rysunki są tylko odbiciem Twojej części w 3D

@+ ;-))

1 polubienie

Witam

Opublikuj swój kod z wyjaśnieniami dotyczącymi oczekiwanego wyniku.

Do zobaczenia

Czy nie mogło to wynikać ze skali?

Jeśli skalujesz swój plan 1:1, czy masz ten sam problem?

Myślę też, że niektóre sitodruki mogłyby pomóc w zrozumieniu.

W rzeczywistości jest to kwestia dostarczenia planu cięcia płótna, niektórzy z naszych klientów są wyposażeni w cięcie cyfrowe, ale większość z nich tnie ręcznie. Tak więc, aby umożliwić cięcie na min, dostarczamy plan, w którym podajemy "zacisk" krzywej co x mm po cięciwie 

but.jpg

Nie skończyłem jeszcze swojej odpowiedzi, ale mam wiele kłopotów z interfejsem tego forum....

Tak więc plik but.jpg pokazuje zasadę celu, który ma zostać osiągnięty.  Jest kilka wartości, ale gdy jest 40 paneli tkaniny aevc między 4 a 6 krzywymi krawędzi i 20 lub 30 wartościami zacisków na krawędź, staje się to bardzo irytujące obok niego, podczas gdy w naszym starym oprogramowaniu zrobiłem makro i w 1s na krzywą sztuczka została wykonana, więc chcę dostać się na ten sam poziom lub prawie.

Zaatakowałem więc moje makro  , które daje mi wynik étape1.jpg, wynik, który się zmienia, czasami jest dobry, a innym razem nie. Zrobiłem szybkie czyszczenie dołączonego makra, zatrzymując je na tym problemie. Do użycia musisz wybrać domyślną nachylenie, a następnie wybrać krawędź.

Dziękuję 

macrossw.zip

Cóż, odłożyłem na bok moją tendencję do mulleta i zmodyfikowałem makro do użycia w pliku części. Brakuje w nim testów bezpieczeństwa, trochę kosmetyki, czystego wyjścia.  ale dno tam jest... Ale nadal nie rozumiem, dlaczego jest problem z rysunkiem.

Mam więc 2 "problemy", których nie wiem jak rozwiązać:

- Sprawdzanie, czy szkic jest aktywny

- Umieść kursor w mojej komórce "Niedomyślnej" domyślnie

Aby z niego skorzystać, musisz otworzyć szkic w płaszczyźnie lica załączonego pliku, uruchomić marco, możesz zmienić domyślny skok, a następnie wybrać krawędź i cud, zwykle to działa.

partmacrossw.zip

Dobry wieczór

Przeszedłem w rozwiązaniu bezpośrednio w pokoju, moje ostatnie 2 pytania ...  Rozwiązałem je, ale mam inny, w którym nie widzę rozwiązania: czyste wyjście makra po naciśnięciu Zakończ. Załączam makro na bieżąco.

Dziękuję

cytatborddelepart.swp

Próbuję oglądać dziś wieczorem.

No cóż, skoro nikt mnie nie lubi, to poradziłam sobie sama, jak dorosła już jestem ;)

Podczas pobierania informacji o obiekcie z modelu w widoku rysunku informacje są podawane w układzie współrzędnych modelu, podczas tworzenia szkicu w aktywnym widoku znajduje się on w układzie współrzędnych widoku, a podczas tworzenia wymiaru punkty pozycjonowania znajdują się w układzie współrzędnych arkusza.

System modelu i widoku jest identyczny z początkiem układu współrzędnych, przy czym początek układu współrzędnych różni się w zależności od orientacji i skali widoku. 

Sfinalizowałem więc moje makro rysunkiem, ponieważ było to znacznie szybsze i prostsze w kontekście mojego użytkowania.

1 polubienie