W tym samym duchu co BATCHCONVERTER jest INTEGRACJA (szczególnie jeśli chcesz zmienić nazwę końcowego pliku poprzez dodanie właściwości Revision, ponieważ nie wydaje mi się, aby Batch wiedział, jak to zrobić).
Powinieneś zapytać "DEV" w Axemble, czy może stworzyć dla Ciebie "makro" z oprogramowania, które uruchamia INTEGRACJĘ z Twoją konwersją + modyfikację końcowych ustawień pliku.
Osobiście, przed przejściem na EPDM, używaliśmy BATCHCONVERTER do automatycznej konwersji MEPów do dxf, pdf i edrw w katalogu innym niż te BEM (aby były dostępne na przykład do produkcji).
Każdego wieczoru uruchamialiśmy narzędzie BATCHCONVERTER, które brało pod uwagę wszystkie rysunki wykonane lub zmodyfikowane w ciągu dnia (zarządzasz tym za pomocą filtrów w datach). Zaletą jest to, że ta metoda nie ma nadzoru, w przeciwieństwie do przycisku makra, który wymaga interwencji człowieka.
Witam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku,
Rzeczywiście, zrobiłem podobne makro (PDF i DWG).
Planowałem opublikować to na Lynkoa, ale nie zrobiłem tego z powodu braku czasu. Przed opublikowaniem go chciałem go uprościć i skomentować wszystkie wiersze jeden po drugim, aby uzyskać większą czytelność dla nowicjuszy programowania VBA.
Czy znasz podstawy VBA? Masz już bazę do tego makra czy zaczynasz od zera?
Stworzyłem samouczek "Zapisz jako" dla SolidWorks (który jest prostszy i komentowany dla każdej linii), który można znaleźć tutaj:
Będziesz już miał kilka potencjalnych klientów. Obecnie jestem na urlopie do 6-go, więc w tym czasie przeniosę makro (ale pamiętaj, że to jest specyficzne dla naszej firmy i będzie wymagało dużo pracy adaptacyjnej).
Problem związany z tym, że jestem w 64 bitach. (o ile rozumiem)
Staram się iść do przodu, żeby to zadziałało.
Chciałbym też to uprościć, aby naciskając ikonę makra, robił to, o co go proszę, bez konieczności wpisywania ścieżki do folderu lub sprawdzania rozszerzenia...
W przypadku 64 bitów jedynym znanym mi problemem jest to, że po uruchomieniu makra okno dialogowe się nie pojawia. Za pomocą "małego" ALT + TAB wywołujesz okno dialogowe (nie ma potrzeby korzystania z tych wszystkich longPtr i PrtSafe ...)
Ta odpowiedź nie odpowiada na Twoje pytanie
Cierpliwy ja, większość ludzi jest na urlopie na koniec roku, to nadejdzie
Czy możesz opublikować makro tutaj jako plik tekstowy?
Mogę go zmodyfikować tak, aby zawierał żądaną ścieżkę, jeśli mi ją podasz (w UNC jest lepiej, na przykład: "\\SERVER\Design Office\SolidWorks Plans\PDF Plans\")
Kiedy pojawi się błąd i klikniesz na debuggage, do której linii dojdziesz?
Oto, co udało mi się zrobić, odzyskując zdrowie na prawo i lewo.
Opcja jawna Wyliczenie publiczne swDocumentTypes_e swDocNONE = 0 ' Kiedyś był TYPE_NONE swDocPART = 1 ' Kiedyś był TYPE_PART swDocASSEMBLY = 2 ' Kiedyś był TYPE_ASSEMBLY swDocDRAWING = 3 ' Kiedyś był TYPE_DRAWING
Wyliczenie końcowe Dim swApp As Object Dim swModel As ModelDoc2 Dim sPathName As Ciąg Dim sReference As String Dim sSaveName As Ciąg Dim longstatus As Long Przyciemnij mójRev jako ciąg Sub main() Ustaw swApp = Application.SldWorks Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc
Jeśli swModel jest niczym, to MsgBox ("Brak otwartego dokumentu") ElseIf swModel.GetType <> 3 Then MsgBox ("To nie jest rysunek") Inaczej sPathName = swModel.GetPathName' pobiera nazwę wyświetlaną bieżącego dokumentu sReference = Mid(sPathName, InStrRev(sPathName, "\") + 1) 'Pobiera wszystko po ostatnim \ sReference = Left(sReference, Len(sReference) - 7) 'Usunięto 6 znaków odpowiadających rozszerzeniu pliku i . sPathName = Left(sPathName, InStrRev(sPathName, "\")) 'Pobiera ścieżkę bez nazwy pliku
'myRev = swModel.CustomInfo2("", "Hint") 'Pobiera wskazówkę z właściwości dokumentu myRev = swModel.GetCustomInfoValue("", "Indeks")