Rozwinięta arkusz blachy makra na wybranych częściach w zespole

Cze wszystkim

Szukam małego makra do eksportowania płaskiego układu w formacie DWG lub DXF wybranych części w zespole.

Czy ktoś kiedykolwiek robił tego typu narzędzie?

Dziękuję za pomoc

Nie ma makra dla mnie, kto to robi, ale jeśli chcesz, za pomocą narzędzi Mycad i Integration możesz wykonać tego typu zautomatyzowane zadanie w bardzo prosty sposób.

Na przykład, możesz zastosować zadanie do folderu lub zestawu wybranego z oprogramowania, na przykład wyeksportować wszystkie części arkusza blachy w formacie dxf.

2 polubienia

Witam

Nie skończyłeś jeszcze z tego typu wyborem części, ale zajrzyj TUTAJ , jeśli dostarczony program może Ci pomóc.

Pozdrowienia

Witaj, mała niesamowita aplikacja!!   Byłoby idealnie, gdybyśmy mogli również wybrać eksport do formatu PDF.

Wielkie podziękowania

Witam

Jakiego typu eksportu PDF brakuje? jeśli jest to jeden z wyświetlaczy części 3D, tak jak jest ona prezentowana na ekranie, mogę to zrobić szybko, jeśli nie za dużo czasu w tej chwili...

Pozdrowienia

Przykład wyświetlania pliku PDF:

1 polubienie

Możliwe jest również szybko: 1 plik PDF z każdym ze standardowych widoków (Przód, Prawo, Lewo, Góra, Dół i Tył) dla każdej konfiguracji każdej części 3D.

Bądź ostrożny, może zacząć tworzyć określoną liczbę plików.

Pozdrowienia

1 polubienie

Cześć Roger, 

Dla przypomnienia, oprogramowanie działało na kilku eksportach, a potem nic!! mówi mi, że zadanie zostało wykonane, ale nic w folderze docelowym i nic nie otwiera się w SW.

Jeśli chodzi o opcję ++ twojego oprogramowania , jest to kwestia wyeksportowania spłaszczenia pliku arkusza blachy, a opcja +++ polegałaby na odzyskaniu grubości materiału (albo w nazwie pliku, albo posortowane w różnych katalogach.

Czy możesz mi pomóc?

@ Roger, zrobiłem CClenear, który znowu działa.

Witam

Zmodyfikowałem program, aby dodać pliki PDF z widokiem z przodu, z prawej, z lewej, z góry, z dołu i z tyłu dla każdej konfiguracji każdej części 3D. Na razie to wszystko, co będę w stanie zrobić (brak czasu).

Czy mógłbyś przesłać mi kilka przykładów plików 3D swoich części blaszanych (jeśli w wersji SW 2017 i w wiadomości prywatnej, jeśli nie chcesz ich rozpowszechniać na forum), abym mógł sprawdzić, co mógłbym zrobić (później) dla innej opcji.

Przycisk "Anuluj" umożliwia anulowanie operacji po zakończeniu przetwarzania pliku.

Wykonaj kilka testów na ograniczonej liczbie plików, aby rozpocząć...

Pozdrowienia

export-tole-dwg-dxf-pdf.zip
2 polubienia

Cześć Roger, 

Bardzo dziękuję za wykonaną pracę.

2 rzeczy:

- Zabezpieczenia systemu Windows wykrywają plik jako uszkodzony

- Jestem na SW 2019, ale mogę dostarczyć Ci STP.

Tuonoman powiedział:

Jest to program, który nie ma podpisu cyfrowego, od Ciebie zależy, czy umieścisz go w wykluczeniu w programie antywirusowym... Wiem, że to fałszywe wykrycie!

OK dla tego kroku.

Pozdrowienia

OK, wysyłam Ci to, ostatni mały problem, niektóre z moich plików są po prostu zaprojektowane na prostej funkcji modelowania (brak funkcji blachy), ale jest to część z blachy. (bez składania), czy możliwe byłoby po prostu odzyskanie na przykład widoku z przodu  .

Jeszcze raz dziękuję

OK, wysyłam Ci to, ostatni mały problem, niektóre z moich plików są po prostu zaprojektowane na prostej funkcji modelowania (brak funkcji blachy), ale jest to część z blachy. (bez składania), czy możliwe byłoby po prostu odzyskanie na przykład widoku z przodu  .

Jeszcze raz dziękuję