Witam
Obecnie mam dwa makra, które chciałbym zaktualizować.
1. zapisuje widok z kamery (który musi być aktywowany) w formacie jpeg w katalogu, w którym znajduje się dokument, dodając informacje do nazwy pliku (data, nazwa kamery i nazwa pliku)
Drugie makro robi to samo, ale dla wszystkich aparatów w dokumencie. Bardzo praktyczne, gdy masz 10 kamer.
Wolałbym, aby makra mogły przechowywać moje pliki JPEG w katalogu JPEG (więc utwórz katalog JPEG, jeśli nie istnieje) w tym samym miejscu co część.
Celem jest trochę uporządkować i nie umieszczać obrazów w tym samym miejscu, co wszystkie dokumenty solidworks.
Czy mam jasność?
Krótko mówiąc, nie mogę utworzyć katalogu w moim makrze. Dla twojej informacji, to nasz informatyk majstrował przy tych makrach i już go tam nie ma.
Dziękuję za pomoc.
W pjh dwa makra (możesz ich użyć w razie potrzeby)
toutes_camera_vers_jpeg.swp
Spróbuj zintegrować z makrami:
Tam, gdzie są wszystkie ciemne
Dim Swapp As sldWorks.SldWorks, swModel As SldWorks.ModelDoc2
Przed "Weź aparat"
Ustaw swApp = Application.SldWorks: Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc
I zamiast
myBool = swApp.RunMacro("D:\Solidworks\Macro\Camera do JPEG.swp", "Save_as_jpeg1", "Główny")
Umieścić
myBool = swApp.RunMacro("swModel.GetPathName", "Save_as_jpeg1", "Główny")
Powiesz mi, czy to działa. Ponieważ nie używam aparatu, nie mogę tego sprawdzić w domu
Z drugiej strony zaskakuje mnie to, że Twoje 2-gie makro powinno znaleźć się w tym samym repertuarze, co to w Twoim pokoju.
A może jest jakaś linia, która wymyka mi się w zrozumieniu?
dziękuję moneta moneta
Zamierzam to przetestować!
Rzeczywiście, jest to:
Z drugiej strony zaskakuje mnie to, że Twoje 2-gie makro powinno znaleźć się w tym samym repertuarze, co to w Twoim pokoju.
A może jest jakaś linia, która wymyka mi się w zrozumieniu?
W końcu znalazłem rozwiązanie, no cóż, raczej znajomy informatyk, który je znalazł.
Jeśli to interesuje rozwiązanie w komputerze
camera_vers_jpeg.swp
W końcu znalazłem rozwiązanie, no cóż, raczej znajomy informatyk, który je znalazł.