Z tego powodu jest to żmudne i jest źródłem błędów. Chciałbym mieć makro, które pozwoli mi szybciej wykonywać te operacje.
ROZWIĄZANIE 1
Informacje o folderze roboczym, prefiks i sufiks są takie same w całym projekcie, pomyślałem, że otwarcie wstępnie wypełnionego okna z poprzednio używanymi wartościami będzie więcej niż wystarczające. 1) Uruchamiam makro, otwiera się okno dialogowe z 3 wstępnie wypełnionymi polami 2) w końcu modyfikuję pola (tylko gdy zmieniam folder) 3) Zatwierdzam
ROZWIĄZANIE 2
Innym rozwiązaniem, które byłoby naprawdę świetne, ale być może bardziej skomplikowane, byłoby umieszczenie elementów mojej biblioteki w moim zespole bez zapisywania ich w moim folderze roboczym, a następnie uruchomienie makra w zestawie, które wyszukuje wszystkie części pochodzące z folderu "c:biblio" i zapisuje je w folderze roboczym z prefiksem i zdefiniowanym podfiksem.
ROZWIĄZANIE 3
Powinienem zaznaczyć, że mam pakiet mycad, którego szukałem, ale nie mogłem znaleźć sposobu, aby to zrobić. Jeśli masz sugestię dotyczącą korzystania z MyCAD, ja też z niej skorzystam.
Czy Integration jest w stanie pobrać ścieżkę do folderu, w którym znajduje się mój zestaw, a także pierwsze 4 znaki jego nazwy, aby odpowiednio zmodyfikować reguły nazewnictwa?
Błąd w komentarzu mn w regule zmiany nazwy (zakładka opcji) klikając na zaawansowane możesz utworzyć regułę, aby dodać lub zastąpić nazwę folderu w tym celu kliknij przycisk 3... następnie wartość systemu Windows i nazwa folderu, a dla 4 znaków nazwy po prostu usuń znaki z i wybierz 4
– A po co kopiujesz dzieła z biblioteki, jeśli nie jest to niedyskretne? "
Tak to już jest w mojej firmie. Wykonujemy maszyny specjalne. Rocznie przeprowadzamy około stu badań.
Każdy rysownik ma egzemplarz lokalnej biblioteki (to też pytanie: dlaczego lokalna? Nie mogę znaleźć ważnego powodu)
Dla każdego badania posiadamy wszystkie dokumenty w pliku roboczym. To sprawia, że jest to obiecujący projekt. Co więcej, śruba M8 użyta w obudowie "Chassis Thing" będzie miała oznaczenie "u125", a ta sama śruba M8 użyta w obudowie "Cart Thing" będzie mogła mieć oznaczenie "V451".