macro_Excel i Edrawing

Witam, czy ktoś zna makro do czytania komórki Excela i otwierania Edrawing. Pozwólcie, że wyjaśnię w mojej pracy, potrzebuję warsztatu, aby sflashować kod kreskowy (moja komórka Excela) i aby Edrawing otworzył się, aby wykonać kontrolę planu

1 polubienie

Witam

w rzeczywistości chciałbyś powiązać otwarcie rysunku elektronicznego z kodem kreskowym, który byłby oznaczony w warsztacie?

Nie sądzę, aby można było utworzyć makro dla Edrawing, chyba że w poście warsztatowym jest zainstalowane SolidWorks.

1 polubienie

Tak więc w rzeczywistości mój kod kreskowy składa się z 13 cyfr (lista  13 cyfr jest zapisana w pliku Excela z powiązanym przeze mnie kodem planu) i tak bym chciał, aby po kodu kreskowego edrawing

1 polubienie

Myślę, że w moim makrze potrzebuję obszaru do czytania (do odczytania kodu kreskowego) i obszaru korespondencji do mojego planu, a następnie linku do eDrawing

1 polubienie

Witam

Myślę, że musimy opracować to makro bezpośrednio w Excelu i kontrolować otwieranie plików.

Ale jak działa Twój skaner kodów kreskowych? Jakie są te wyniki? Czy w linku jest oprogramowanie?

1 polubienie

Witam

Jaki jest cel Edrawing? Po prostu wizualizujesz?

Aurélien ma rację, musisz go stworzyć in exel.

Myślę, że powinniśmy najpierw stworzyć link między kodem kreskowym a nazwą pliku, a następnie stworzyć bramę, która wskazuje lokalizację i nazwę pliku. Nie wydaje mi się, żeby wszystkie twoje rysunki elektroniczne były przechowywane w tym samym miejscu???

1 polubienie

Czytnik jest tylko wirtualną klawiaturą, odczytuje kod i przesyła go w Excelu i rzeczywiście makro służyłoby jako łącznik między Excelem a eDrawing

Rzeczywiście, potrzebujesz makra Excela, które:

- wyszukuje nazwę pliku, który ma zostać otwarty z poziomu wejścia (za pomocą skanu kodu kreskowego lub klawiatury)

- Uruchamia polecenie zewnętrzne, które otwiera plik z eDrawing.

Nie wiadomo jeszcze, czy istnieje możliwość uruchomienia eDrawing w wierszu poleceń.

W przeciwnym razie poszukaj polecenia Windows Online, które uruchamia otwieranie pliku z powiązaną aplikacją.

1 polubienie

Witam

W rzeczywistości istnieje kilka sposobów otwarcia pliku w programie Excel.

Jeśli masz pełną ścieżkę (folder + ścieżka), jest to bardzo proste, możemy użyć tego:

ActiveWorkbook.FollowHyperlink Adres:="(Wprowadź tutaj ścieżkę + pełną nazwę pliku)", NewWindow:=True

W przeciwnym razie istnieją również metody powłoki, zobacz tutaj:

https://support.microsoft.com/fr-fr/kb/170918

Dziękuję za odpowiedzi, w końcu rozwiązałem mój PB.

1 polubienie