Czy możesz ponownie opublikować kod, którego używasz? Nie mogę znaleźć tej zmiennej w ostatnich 2 plikach, które opublikowałem, ani w tym, który opublikowałeś 2 godziny temu:
Czy możesz ponownie opublikować kod, którego używasz? Nie mogę znaleźć tej zmiennej w ostatnich 2 plikach, które opublikowałem, ani w tym, który opublikowałeś 2 godziny temu:
Oczywiście mój mały Lucas =)
Oto "ostateczny" kod, w którym wszystko, co musisz zrobić, to wstawić zmienną. (no chyba^^)
Przepraszam, nie śpię!
To nie smmoddoc, ale swModel jest tym, którego powinieneś użyć! Tak właśnie wygląda ponowne używanie fragmentów kodu na prawo i lewo, bez uważnego ponownego czytania siebie!
Zobacz załączony plik.
Ups, właśnie sprawdziłem, a jeśli chodzi o właściwości konfiguracji, jest inaczej! Więc to nie powinno zadziałać!
Dokładnie Lucas.
Dlatego pomyślałem, że lepiej jest wytłumaczyć @Bartkowi, aby zrozumiał jego kod, niż zrobić mu kod pod klucz, którego w ogóle nie będzie wiedział, jak działać.
Na koniec gratulacje Lucas za czas, który minął...
No cóż, proszę bardzo. Pomaga w prawo, w lewo... i robi głupie rzeczy!
(Żartuję, PL ;-) )
Koniec z błędami!
Więc już to, świetnie, ale jest jeszcze jedno ale... Nie dostaje zmiennej "TYPE3, za każdym razem daje mi 1.
Spojrzałem więc na moje 3D. Utworzyłem właściwość "TYPE", która jest aktywowana przez podążanie za plikiem Excela, ale w konfiguracjach płaskiego wzoru właściwość znika...
Więc kończę z T1 Lg 2560.dxf, ale T1 wszędzie, nawet jeśli linia jest excel T2
Tak, Bartek.
Ponieważ, jak powiedział Lucas w swojej poprzedniej wiadomości, odzyskuje prawo własności do pliku, a nie do konfiguracji.
Zrobiłem to w kodzie zamieszczonym wcześniej: Zobacz załącznik
Tak remrem, ok, to zrozumiałe.
Ale twoja sylwetka
Error = cusPropMgr.Get5("TYPE", True, Value_T, ResolvedValOut, wasResolved) 'Pobiera wartość właściwości "T" w zmiennej "Value_T"
Nie działa. :/
Niezdefiniowana zmienna obiektowa lub zmienna blokowa Wtih
@Bart:
Czy skopiowałeś również niezbędne deklaracje?
Skończę łysy od wyrywania sobie włosów...
Ustaw cusPropMgr = config. CustomPropertyManager
ulega awarii przy config: zmienna nie jest zdefiniowana
Zawsze ten sam błąd:
Ustaw cusPropMgr = config. CustomPropertyManager
Zmienna lub obiekt blokowy z niezdefiniowanym.
Białe włosy, czy można je farbować ;) Czy peruka jest brzydka:p
Lucas, mam tu błąd:
Error = cusPropMgr.Get5("TYPE", Value_T, True, ResolvedValOut, wasResolved) 'Pobiera wartość właściwości "T" w zmiennej "Value_T"
Nieprawidłowy argument lub odwołanie od procedury.
Jeśli pod koniec dnia mnie nie znienawidzisz, będę miał szczęście! =)
Lucas:
U mnie musisz przenieść "Set config = swModel.GetActiveConfiguration" i "Set cusPropMgr = config. CustomPropertyManager" w pętli od momentu zmiany konfiguracji.
W Twoim przypadku Remrem
ten wiersz Ustaw cusPropMgr = config. CustomPropertyManager
Blok błędów ze zdefiniowanym włączeniem.
I to kiedy umieściłem 2 linijki, które powiedziałeś we wskazanym miejscu.
Dobra @remrem! Potem robi się zbyt ostro bez testowania w SolidWorks, widzę to jutro.
Dla korekty użyłeś TYP jako zmiennej w nazwie, podczas gdy wcześniej przypisałeś osobistą właściwość TYPE do zmiennej VALUE_T, więc wstawiłem VALUE_T z powrotem w nazwie :)