Eksport makr rozłożony dxf BIS

Czy chcesz zmienić rodzinę pomieszczeń za pomocą makra?

Osobiście bym tego nie robił, ponieważ jest za długi jak na osiągniętą korzyść, rodzina części jest prosta, modyfikacja zajmuje tylko krótki czas.

@Bart: W oprogramowaniu: Możesz zlecić plik rodziny części (z linkiem). Patrz załącznik.

Czy to będzie Ci odpowiadać?

capture.png
2 polubienia

Zarówno w rodzinie części, jak i w makrze, jeśli jest to tylko formuła określona przez różne pola, można to zrobić w makrze! Po tym przyznaję, że nie włożyłem nosa we wszystkie pliki!

1 polubienie

Jak powiedziałem powyżej, nie zamierzam się w to zagłębiać...

1 polubienie

Skoro w nim byłeś, myślałem, że nie zajmie ci to dużo czasu!

Jaka jest formuła?

Edycja: wooooowowowow! Przekroczyliśmy 100 odpowiedzi :-p

2 polubienia

Lucas, nie chodzi tylko o formuły!!

[Edycja: ] W każdym razie, ponieważ nie wiemy dokładnie, czego chce Bart, skomplikowane jest stworzenie kodu lub jakichkolwiek innych modyfikacji!

[Edit_2: ] Zawsze będzie dostępna część wejściowa użytkownika. Tak więc makro nie może zrobić wszystkiego.

1 polubienie

Tak jak mówiłem, nie włożyłem w to nosa!

A Ty napisałeś:

"Cyfry 0 i 1 są nakładane same dzięki wzorowi. Reszta to tylko kopia... "

1 polubienie

Zabij się, ale nie walcz!

Moje pytanie wydawało mi się jasne. Ale na piśmie zawsze jest to trudne...

Omówię to bardziej szczegółowo.

- Mam plik Excel. Ma kilka liści.

- Arkusz, na którym wypełniam zamówienie klienta

- Prześcieradło z moją rodziną pokojową

- I arkusz z moją listą obciążeniową.

Na arkuszu 1 znajdują się podstawowe informacje. (skrzydło T1 1650 do 50, skrzydło b 80, średnica otworu 8 itd.....)

Na arkuszu 2, w trybie automatycznym, rodzina części wypełnia się w porównaniu z arkuszem 1 (stąd problem, jeśli skończę z podwójnymi liniami, po których następuje ROZWINIĘCIE BLACHY).

Na arkuszu 3, nadal w trybie automatycznym, lista obciążeń jest wypełniana.

Arkusz 1 służy tylko do napędzania pozostałych 2 arkuszy

Arkusz 2 Importuję jako rodzinę części w moim modelu

Arkusz 3 Eksportuję go w formacie Csv, aby zaimportować go do mojego oprogramowania debetowego.

Więc jeśli podsumuję, kiedy klient wysyła swoje zamówienie, wpisuję listę jego części wraz z ich parametrami, dzięki czemu mogę wyjąć wszystkie dxf części, importując arkusz 2 das Sw, a następnie wziąć arkusz 3, aby wyprowadzić moją optymalizację przepustowości.

W końcu może nie mam odpowiedniego sposobu pracy, ale to właśnie wydawało mi się najbardziej praktyczne.

Jeśli masz inny pomysł, jestem za tym.

Dobre w tym makrze i excelu jest to, że w każdej chwili mogę sprawdzić ilość części itp.

Proszę bardzo! =)

W przeciwnym razie powyżej 100 odpowiedzi, co zyskujemy?! :p

1 polubienie

@Bart:

Jest to o wiele jaśniejsze, gdy już nam wszystko opowiesz ! ;-)

Myślę, że musisz pracować przed SW, czyli w swoim segregatorze.

Czy możesz wysłać segregator z trzema arkuszami? Archiwum zawiera tylko rodzinę artykułów. Bez wyjaśnień nie rozumiałem.

3 polubienia

Musieliśmy jeszcze czekać na 106. wiadomość, aby @Bart wyjaśnił, czego chce ! :-p

Nie możemy jednak powiedzieć, że nie jest stałym bywalcem Lynkoa (lub ogólnie na forach pomocy), ani że w przypadku jednego pytania na 3 pytamy dokładnie, czego chce ta osoba!

Bez urazy oczywiście, to żart!

3 polubienia

O hej!! =)

"Podsumowując, mam plik Excel, który z jednej strony jest zamówieniem klienta, a z drugiej sparametryzowany plik Solidworks."

Myślałem, że to jasne, w rzeczywistości nie byłem^^

Przepraszam chłopaki.... Ale przynajmniej pobiłeś rekord! ^^

A to jeszcze nie koniec! :p Dołączam dziś excela, przyznam, że zaczynałem od rodziny części.

Mam Excela dla moich przepływów, muszę tylko utworzyć relację między 3 arkuszami, aby wypełnić tylko jeden.

1 polubienie

@Bart: przyznaj się, że właśnie chciałeś zobaczyć, do ilu wiadomości możesz dojść:D

Tchórzliwie cię opuściłem, ale tam przekroczyłeś moje możliwości. To powiedziawszy, warto to przeczytać

2 polubienia

Nie dałem za wygraną chłopakom!

Po prostu trochę za dużo pracy, żeby się tym zająć.

Robię to dziś wieczorem lub w ten weekend ;)

1 polubienie

Myślałem, że zgubiłeś skoroszyt programu Excel. :-)

2 polubienia

Nie, jak już mówiłem, zacząłem od stworzenia najtrudniejszej części.

Następnie muszę tylko zrobić połączenia między arkuszami, aby kiedy wypełnię jeden, inne również się wypełnią, w tym rodzina części.