Eksport makr do formatów PDF i DWG

Świetnie, że działa!!

Poniżej znajduje się wynik:

Ostatni mały szczegół:

Po uruchomieniu makra plik PDF otworzy się na ekranie. Nie ma możliwości automatycznego zamknięcia go.

Ponieważ chcę uruchomić makro zbiorczo (za pomocą narzędzia INTEGRACJA), nie chciałbym, aby na ekranie było otwartych 10 plików PDF.

2 polubienia

Edytowanie linii

swExportPDFData.ViewPdfAfterSaving = True

w

swExportPDFData.ViewPdfAfterSaving = False

:)

2 polubienia

Dziękuję @Mad za to MAKRO.

Musimy poprosić @Clémentine o stworzenie przestrzeni, w której będziemy mogli udostępniać MAKRA:

Gdzie jeszcze może powinniśmy je umieścić w samouczkach?

Chciałbym też dostać się do VBA, co mi radzisz?

Witam

Istnieją developpez.org z dużą ilością danych na temat vb/vba. We wszystkim, co jest specyficzne dla Solidworks, musisz polegać na pomocy API dostępnego online i od czasu do czasu rejestratora makr, aby się nauczyć.

1 polubienie

Super ładny MaD!

flegendre/ Dla VBA od Solid http://help.solidworks.com/2017/English/api/sldworksapiprogguide/Welcome.htm

W przeciwnym razie nie wahaj się szukać tylko terminu vba, ponieważ ma wiele przykładów z Excelem

Poza tym ten, z którym nauczyłem się wszystkich podstaw programowania stron internetowych i inne SiteDuZero aka Openclassroom https://openclassrooms.com/old-courses-pdf w archiwum jest bardzo dobry kurs na VB.net jego naucza wielu rzeczy

Inaczej jak mówi Cyryl.f  Rejestrator makr i badania :)

Radzę poświęcić trochę czasu na skomentowanie tych kodów, wiem, że nie robię tego wystarczająco dużo i jest to bardziej skomplikowane, gdy wracasz pół roku później na makra, które już nie działa :/

Flegendre & MAX59: Czy macie taką samą potrzebę? 

3 polubienia

Nie jest to potrzeba, ale zawsze dobrze jest zabrać ze sobą naukę ;-)

1 polubienie

@max59,

Czy pracujesz w VISIATIV?

Jesteś konsultantem Solidworks?

Tak po sprzedaży ;-)

1 polubienie

W jakim regionie?

Wielka PÓŁNOC!

ba tak, jestem "głupi"  max59 !!

Cześć MAD, ładne makro dokładnie to, czego szukałem, z drugiej strony myślisz, że możesz dodać wybór miejsca docelowego nagrywania?

Witaj tuonoman,

Powinieneś być w stanie go użyć do zmodyfikowania makra MaD według własnych upodobań.

Pozdrowienia

1 polubienie