Właśnie zainstalowałem nową stację roboczą Seven64 z Solidworks 11. Używam makr z wywołaniem jednym przyciskiem. Makra te działają bardzo dobrze od dłuższego czasu na pozostałych siedmiu stacjach roboczych 64 (10 stacji roboczych seven 64 korzysta z tych makr bez problemu).
W rzeczywistości, jeśli uruchomię makra z edytora Visual Basic, działają. Z drugiej strony, jeśli uruchomisz je z ikon solidworks (przycisk menu), nic nie robią, nawet komunikaty o błędach. To samo dotyczy ponownej konfiguracji przycisków.
Biblioteka wizualna jest załadowana i próbowałem usunąć aktualizację systemu Windows, która wydawała się być problematyczna.
Kto ma pomysł?
Konfiguracja: Z440 /16 GB pamięci RAM/Nvidia Quadro K4200 + SSD
Wszystkie stacje robocze są w tej samej wersji SolidWorks (co to jest SP?) i Windows?
Jeśli zmodyfikujemy makro, umieszczając monit na samym początku, czy zostanie ono wyświetlone? Jeśli nie, musisz zobaczyć na poziomie przycisku, czy jest różnica.
Można również spróbować zresetować ustawienia SolidWorks za pomocą mojego samouczka:
-W przypadku monitu: nic nie jest wyświetlane, jeśli uruchamiam za pomocą ikony, ale jeśli uruchamiam makro, jest ono wyświetlane.
- Makra w rzeczywistości po prostu uruchamiają plik wykonywalny, na przykład:
Sub main() Powłoka "J:\#PARAM#\Macro\CopyAssembly\CopieAssemblage.exe", vbNormalFocus Koniec subwoofera
Jeśli prowadzę byłych bezpośrednio, działają!! To jest przycisk, który nie wykonuje polecenia! Jakby brakowało upoważnienia do egzekucji???
Nie udało mi się uruchomić twojego samouczka :( Ten komputer jest absolutnie nowy i nigdy nie spotkałem się z tym pb na innych instalacjach. (już zrobione 3 razy na tym komputerze)
Zastanawiam się nad tym teraz, czy nie byłby to problem z UAC lub kontem administratora?
Edycja: czy to jest ta sama wersja pakietu Microsoft Office? Najnowsze wersje mogą powodować problemy z niekompatybilnością z SolidWorks, można to przetestować, tworząc na przykład rodzinę części sterowanych za pomocą Excela.
Numer katalogowy S-062418
Pytanie: Kiedy pakiet Microsoft Office 2013 będzie obsługiwany przez SolidWorks?
Odpowiedź: Pakiet Microsoft Office 2013 jest obecnie zaplanowany do pełnego wsparcia wraz z wydaniem SolidWorks 2014.
-UAC Pb: Myślałem o tym, ponieważ na początku miałem zainstalowany Solidworks na innej sesji niż ta, z której korzystałem. Tak więc wykonałem ostatnią ponowną instalację w ramach sesji użytkownika. Jest administratorem Partii Komunistycznej. Nie sądzę więc, aby przyczyna była gdzieś tam, ale myślę, że może nie jest daleko, z prawami do wykonywania skryptów, ale nie znalazłem nic w Solidworks na temat tego rodzaju prawa. A tego pb nigdy nie spotkałem!
- W przypadku pakietu Office nie używam go, ale prawdą jest, że jest preinstalowany:
Postaram się, --------------------------------> to działa!!!!!!
Nawet nie jest włączone, po prostu preinstalowany skrypt blokujący pakiet Office !!! Cieszę się, że go nie użyłem!
Bardzo dziękujemy za pomoc, sprawimy przyjemność rysownikom, którzy będą mogli załadować całą linię (ponad 30000 unikalnych części) na ten samolot myśliwski.
Używamy LibreOffice od około dziesięciu lat (wcześniej był to OpenOffice). Wszyscy z niego korzystają (praca sekretarska, instruktażowa, techniczna) wykonuje ponad 50 instalacji i działa dobrze.
Z drugiej strony, stwarza to pewne problemy dla tabeli strat przy zginaniu Solidworks, która jest kompatybilna tylko z exel. Uważam to za nie do przyjęcia, ponieważ kupowanie pakietu Office jest niemal obowiązkiem dla rysowników, którzy używają go prawie wyłącznie do tego celu. Do tej pory korzystałem z naszych starych licencji Office 2002... ale nie wiem, jak to zrobię, gdy ta wersja nie jest już kompatybilna.