Chcę utworzyć makro, aby otworzyć i zapisać części aktywnego zespołu.
Pozwólcie, że wyjaśnię dlaczego:
Aby uzupełnić niestandardowe właściwości części zespołu, korzystam z narzędzia "wizualizacja złożenia". Umożliwia wyświetlanie niestandardowych właściwości części w lewym panelu i modyfikowanie ich z poziomu zespołu. To oszczędność czasu, aby ustalić nomenklaturę bez zbyt wielu błędów. Problem, rozpoznany przez Solidwowrks, polega na tym, że modyfikacje są brane pod uwagę tylko wtedy, gdy pomieszczenie jest następnie otwierane. Jeśli montaż jest rejestrowany, SW nie uznaje, że nastąpiła modyfikacja i nie rejestruje części.
Zamierzam otworzyć inne tematy dotyczące edycji nomenklatury, ponieważ mam duże trudności z wykonaniem czystej i szybkiej pracy, gdy rozwiązania na pewno istnieją.
Dziękuję, rzeczywiście wydaje się, że nadaje się do edycji nomenklatury. Czy możesz wkleić do niego całą kolumnę skopiowaną z Excela? (jak wszystkie punkty orientacyjne)
Ale w każdym razie i tak przeszedłbym przez wizualizację, przynajmniej na początku mojej edycji nomenklatury. Ma też tę zaletę, że jednocześnie wizualizuje pomieszczenie.