Makro do zmiany stylu bąbelków i zestawienia komponentów

Witam

Aby zaktualizować stare rysunki, szukam makra, które automatycznie zmieniłoby styl wszystkich moich bąbelków z rysunku na styl .sldballoonestl, który zapisałem i który ma własną ścieżkę, a także podobnie zmieniłoby tabelę BOM na nowy szablon BOM, który również zapisałem w określonym folderze.

Nie wiem, czy damy radę zrobić wszystko w tym samym czasie... a może najpierw musisz zmienić BOM, a potem bąbelki, ponieważ wszystko musi być połączone.

Dziękuję za pomoc....

Witam

Aby zmienić styl wszystkich bąbelków, możesz przeanalizować swój plan, aby znaleźć wszystkie notatki (funkcja "GetType Method (IAnnotation)"), które są dymkami (funkcja (funkcja "HasBalloon Method (INote)") i zastosować do nich żądany styl (funkcja (SetStyleName Method (IAnnotation))). Dla BOM można go usunąć, a następnie utworzyć ponownie, definiując "BomType" w funkcji "InsertBomTable4 Method (IView)".
W pomocy elektronicznej znajdują się przykłady makr dla każdej funkcji.

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedź d.roger. Przeszukując wszędzie z Twoimi wskazaniami, udało mi się zrobić to, co chciałem.

Uruchamiam makro, trochę przestraszy nowicjuszy, ale jeszcze tego nie posprzątałem .

Jeszcze raz dziękuję

maj_plan_densemble.swp